Arrangementet er afholdt

Brent Cobb (US)

Support: Zack Logan (US)

Selvom han har haft base i countryhovedstaden Nashville i en årrække, så er det stadig opvæksten i lilleputbyen Ellaville i Georgia, der har sat det mest afgørende aftryk på Brent Cobbs stærke sangskrivning. Hans sumpede og sjælfulde americana-sange hylder og mytologiserer det stilfærdige simple life i de små flækker ude på bøhlandet. Hans sange er tilbagelænede stemningsberetninger fra the middle of nowhere, hvis eftertænksomme og melankolske tone står i kontrast til det hektiske storbyliv, som ofte glorificeres i vores moderne samfund. Til efteråret kommer den tilbagelænede amerikaner til Danmark, når han 15. september gæster Hotel Cecil.

Han er et af de mest interessante navne på den moderne countryscene. Brent Cobbs sange klinger autentisk af halmballer, muldjord og pedal steel, men samtidig er de rige på anarkistisk energi og personlighed. På den amerikanske originals aktuelle album »Providence Canyon«, giver han sin sprælske honky tonk en funky snært af old school-soul. Et kompositorisk greb der tilfører sangene et stærkt personligt præg og skiller ham markant ud fra resten af roots-flokken. For nok er Cobb bevist om, at han arbejder inden for countrygenrens traditionsrige rammer, men samtidig er han ikke bleg for at tegne uden for stregerne og skubbe til grænserne.

31-årige Brent Cobb er allerede en rutineret herre. Han udsendt tre album i eget navn – senest »Providence Canyon«, som netop er udkommet. Det er ligesom sine to forgængere, debutalbummet »No Place Left To Leave« (2006) og det Grammy-nominerede »Shine On A Rainy Day« (2016) lavet i tæt samarbejde med fætteren Dave Cobb, som er en eftertragtet Nashville-producer, der også har drejet på knapper for navne som Sturgill Simpson, Chris Stableton og Jason Isbell. Derudover har Brent Cobb skrevet sange til fremtrædende countrystjerner som Luke Bryan, Kellie Pickler og Miranda Lambert.

På scenen har Brent Cobb skabt sig et ry som en fængslende og intens performer, så der er rigtig god grund til at glæde sig til efteråret, hvor amerikaneren bringer sit sprudlende sangkatalog til København.

Nyhedsbrev

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og modtag information om aktuelle og kommende koncerter direkte i din inbox.