Arrangementet er afholdt

De Underjordiske

Support: Totem

Den 14. april kommer syrerockerne fra De Underjordiske til Hotel Cecil i København – for at fejre udgivelsen af deres andet fuldlængde album ‘Flænger i Luften’, som udkommer d. 6. april.

De Underjordiske er et dansksproget rockband, der på ubesværet vis sammenfiltrer elementer fra 60’ernes psykedeliske rock og 80’ernes guitarpop. I 2015 fik bandet for alvor vind i sejlene med albummet ‘Ind i Flammerne’ og en solid og særdeles velbesøgt koncertoptræden på Roskilde Festival og nu er de klar med deres andet udspil ‘Flænger i Luften’, som udkommer på Flammekaster Records.

Om første singleudspil, som også er albummets titelnummer, ‘Flammer i Luften’, udtaler forsanger Peter Kure:
Den blev til på en gård ud fra Gudhjem på Bornholm. I en dagligstue med panorama til vand og langstrakte marker. Der var mere luft om alting. Musikken var rolig og hvilede fuldstændig i sig selv. For første gang havde vi indraget stilhed som et virkemiddel i vores musik, og derfor fik kompositionen lov til at fylde mere. Teksten blev færdig backstage i Pumpehuset, hvorefter vi gik op og spillede den. Det var umiddelbart og meget direkte, og det tror jeg vi havde brug for.”

Bandet bygger videre på 00’ernes indietradition og ånder liv i organisk, alternativ rock, som den lyder på dansk. Sangene pendulerer mellem fængende up- tempo numre, storladne melodier og magien i det repetitive. Teksterne kredser om frigørelse, spiritualitet og kærlighed. De er følelsesbårne og overjordiske, hvilket trækker tråde til 60’ernes og især romantikkens lyriske tradition.

De Underjordiske består af sanger Peter Kure, guitaristerne Kristian og Andreas Bengtsen, Anders Colstrup Hvass på bas og Thomas Balslev Brandt på trommer. ‘Flænger i Luften’ er første udspil fra De Underjordiskes 2. album af samme navn, der udkommer den 6. april 2018 på Flammekaster Records.

Support: Totem
Bag Totem gemmer sig Christoffer Bagge, som længe har bevæget sig i Københavns musikalske undergrund, ikke mindst som frontmand i post-punk bandet Metro Cult. Totem er skabt som musikalsk katarsis ovenpå svære år, udtrykt gennem sortsyn, patos, og et lyrisk univers der kredser om forholdet mellem liv og død, sygdom og renselse. Med melankolske melodier i centrum, leges der med et udtryk i grænselandet mellem post-punk, shoegaze, industrial og new wave.

Nyhedsbrev

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og modtag information om aktuelle og kommende koncerter direkte i din inbox.