19.11.2018
Kl 20:00
Dørene åbner kl 19:00
Køb billet

Hugar (IS)

De islandske barndomsvenner Hugar spiller koncert på Hotel Cecil den 19. november. De har samarbejder med Ólafur Arnalds, Björk og Sigur Rós i bagagen og har varslet at udgive deres andet albumudspil i 2018.

Hugar er en islands duo bestående af Bergur Þórisson og Pétur Jónsson, som kender hinanden fra den lille søvnige by Seltjarnarnes et par kilomenter nordvest for Reykjavík. Siden barnsben har venneparet delt en stor kærlighed for musik, som sidenhen har udviklet sig til mange år i øvelokalet og mange lydeksperimenter.

Som de blev voksne fik Pétur en arkitektuddannelse og Bergur blev uddannet professionel trombonist ved den prestigefyldte Julliard School i New York. Bergur har desuden arbejdet sammen med Ólafur Arnalds, Björk og Sigur Rós.

Henad vejen begyndte Bergur og Pétur at optage nogle demoer – demoer som pludselig voksede sig til et fuldlængde album. Med venners hjælp fik de indspillet det selvbetitlede debutalbum. Lyden er nordisk klingende, ambient og præsenterer på elegant vis Þórissons messinglyd fra trombonen og Jónsson fine guitarmelodier samt elementer af roligt klaver og strygerkvartetstykker.

I 2018 tager Hugar på tour og lægger samtidig sidste hånd på værket af deres albumopfølger.

 

Nyhedsbrev

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og modtag information om aktuelle og kommende koncerter direkte i din inbox.