Arrangementet er afholdt

HUN SOLO – LIVE

Pernille Rosendahl, Ellis May, Céci, Nana Jacobi & Kirstine Stubbe Teglbjærg

Koncertformatet HUN SOLO markerer sine to år i de talentfulde kvinders tegn på det nye spillested Hotel Cecil i København den 8. marts – Kvindernes Internationale Kampdag – med fem solokoncerter med fem forskellige kvindelige artister.

Med ambitionen om dels at afprøve det kunstneriske format ‘solokoncerten’ og dels at præsentere en bredspektret palette af den danske kvindelige talentmasse, er en række kvinder gået sammen om koncertformatet HUN SOLO.

HUN SOLO arrangerer koncertaftener bestående af fem solokoncerter med fem forskellige kvindelige artister, som hver især går på scenen med en en personlig solooptræden sammensat nøje til den pågældende aften. Line-up’et skifter fra gang til gang og kurateres af arrangørgruppen bag, som bliver udgjort af de to musikere Kirstine Stubbe Teglbjærg og Nana Jacobi samt journalist og forfatter Anya Mathilde Poulsen.

Når de gæster Hotel Cecil er det akkurat 2 år siden, koncertformatet fik sin debut. Som en markering af Den Internationale Kvindedag lød startskuddet til HUN SOLO med artisterne Lydmor, Maggie Bjørklund, Julie Maria, Kirstine Stubbe Teglbjærg og Nana Jacobi og siden har konceptet gæstet en lang række festivaler og spillesteder i Danmark, herunder Roskilde Festival og Smukfest i sommeren 2017.

Pernille Rosendahl
Hun er sofistikeret, feminin, eftertænksom og markant i sit udtryk. Dette både ses og høres i Pernille Rosendahls unikke lydbillede, der rummer en gribende skrøbelighed og klassisk skønhed. Siden Pernille Rosendahl i 2001 bragede igennem som en del af indiepopgruppen Swan Lee med debutalbummet ’Enter’, har hun fået en særplads på den danske musikscene. En position, hun understregede, da hun i 2016 udsendte sit første soloalbum ’Dark Bird’. Albummet kombinerer Pernilles sans for fine, raffinerede popmelodier tilsat et blåtonet strejf af melankoli med et søgende lydbillede, hvor der både er plads til medrivende ballader, flossede guitarakkorder samt sugende, elektroniske elementer.

Ellis May
Ellis May er et af de mest spændende upcoming navne på den danske musikscene lige nu og en af dem, der kommer til at tegne lyden af 2018. Det har Soundvenue understreget ved at sætte hende på deres liste Breakin’ Sound 2018.
Ellis May er det kunstneriske alias. Sophia Maj hedder kvinden bag. Hun er uddannet tonemester fra Den Danske Filmskole, og i hendes musik mærker man tydeligt en særlig gave for at skabe dragende stemninger og billedrige lyduniverser. Hendes sange er hyperrealisme forankret i melodiske basgange, uden definerbart genretilhørsforhold men vævet sammen af lag af klaversamples, pulserende trommerytmer, drømmende korlandskaber, mørke synthflader og en stemningsmættet vokal, der glider ind og ud af fokus på betagende og foruroligende vis.

Céci
CÉCI, det musikalske alias for Cecilie Dahlin, er både producer, komponist, DJ og sanger, så hun har snor i hele den kreative proces fra start til slut, og dansens muligheder spiller med i hendes kompositioner, der befinder sig omtrent der, hvor avantgardepoppen møder de danselystne elektroniske beats. CÉCI stammer fra Nordjylland, men har udforsket sin interesse for krydsfelterne mellem krop og lyd i både London og via studier i lyddesign på Sonic College. Den helt store øjenåbner ud i musikkens og kroppens muligheder var Grimes-albummet ‘Visions’, og det slægtskab aner man i CÉCIs kunstneriske univers. Soundvenue har CÉCI med på deres Breakin’ Sound-liste over 15 upcoming danske kunstnere, man skal holde øje med i 2018.

Nana Jacobi
Nana Jacobi spiller filmisk, sensuel pop og leverer gåsehudsfremkaldende liveoplevelser.
Hendes seneste album Expander (2015) – nummer tre i rækken – skabte overskrifter som “en modig stemme” og “en inspireret outsider tæt på mainstream”. Nana er for nylig begyndt at skrive på dansk, hvilket hendes liveoptrædener også giver smagsprøver på. Numrene er melodiøse og forførende, men vær klar til også at træde derud hvor støjen sætter dagsordenen.

Kirstine Stubbe Teglbjærg
Kirstine Stubbe Teglbjærg har længe skabt smukke møder mellem drøm og støj på den danske musikscene.
Som sanger og sangskriver i Blue Foundation var Kirstine med sin luftige vokal med til at skabe den helt særlige stemning på hits som ‘Eyes on Fire’, ‘As I Moved On’ og ‘End of the Day’.
For nogle år siden gik hun solo og udgav albummet Hamskifte (2013) til anmelderroser som “afsindigt smukt” (Berlingske) og “nærmest overjordisk” (Soundvenue).
Sproget på HAMSKIFTE er dansk, og KIRSTINE har selv stået for hvert eneste lag i lyden og produktionen. I numrenes instrumenteringer er der fx gjort stærk brug af reallyde som metro-tog og whitenoise-vind.

Nyhedsbrev

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og modtag information om aktuelle og kommende koncerter direkte i din inbox.