Arrangementet er afholdt

Iceage

Support: pardans

Det skelsættende band Iceage udgiver ny sang »Catch It«. Bandet rører med nummeret på sig for første gang siden 2014, og »Catch It« peger med sit udvidede soniske univers på, at mere materiale kan være på vej fra den københavnske kvartet. Den 2. maj 2018 foreligger der en sjælden mulighed for at opleve bandet i intime rammer, når de gæster Hotel Cecil i det indre København.       

Iceage skabte et tiltrængt nybrud i den danske rockundergrund med debutalbummet »New Brigade« fra 2011. Allerede der stod det klart, at dette enormt unge band var noget helt specielt. For trods deres unge alder havde kvartetten fra start en klart defineret lyd og en totalt kompromisløs tilgang til deres musik. De vidste både hvad de ville – og hvad de ikke ville.

Bandet blev udråbt som pionerer for en opblomstrende DIY-scene centreret omkring spillestedet Mayhem i Københavns nordvest-kvarter. Her inspirerede Iceage som det mest grænsesøgende og kompromisløse danske rockband i nyere tid. Firkløveret fik rock og punk til at lyde farligt og uforudsigelig igen. Det blev bemærket i både ind- og udland, hvor »New Brigade« høstede kritikerros i toneangivende musikmedier og fik opmærksomhed fra et stødt voksende publikum ude i verden. Selveste punkens gudfar Iggy Pop meldte sig under fanerne som storfan af københavnerne.

På de følgende to album »You’re Nothing« (2013) og »Plowing Into the Field of Love« (2014) undergik Iceage en større udvikling, hvor punkens kaos voksede til et poetisk, sammensat og varieret udtryk. Dette udtryk kom til verden på deres egne betingelser, og pladerne vidner om et band der gennem modning har bevaret både oprindelig intensitet og originalitet.

Denne udvikling ses også tydeligt i deres liveoptrædener, hvor Iceage har placeret sig uden sidestykke lige siden deres første kaotiske koncerter. Bandet er over det sidste halve år dukket op til shows lige så forskelligartede som Iceage selv: uannonceret til en fødselsdagskoncert for TS Høegh, til en dekadent nytårsfest i Detroit og naturligvis et dryppende show på arnestedet Mayhem. De overraskende optrædener præsenterer et band, der i 2018 står på scenen som en stærk og tæt sammenspillet enhed – som altid med forsanger Elias Bender Rønnenfelt i front. Med sin besættende tilstedeværelse, store indlevelse og dragende formidling af musikken er han blevet et unikum på nutidens rockscene.

Man kan opleve det ved selvsyn, når han og resten af kvartetten indtager Københavns nye spillested Hotel Cecil i indre by til foråret. 

Support: Pardans

Iceage tager det seks mand store vandvidsband PARDANS med som support på Hotel Cecil 2/5 . Deres lyd er et mix af intens orkestreret no-rock, med både saxofon og violin. De er på én gang desperation og glæde, kaos og romantik, ungdom og naivitet, og aldrig kedeligt.

Nyhedsbrev

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og modtag information om aktuelle og kommende koncerter direkte i din inbox.