26.10.2018
Kl 20:00
Dørene åbner kl 19:00
Køb billet

Lightwave Empire

Lightwave Empire, med Bjarke Niemann i front, stiler mod varmen og lyset på den nye single “Too Close To The Sun” og kommer til Hotel Cecil den 26. oktober.

Bjarke Niemann har haft “Too Close To The Sun” liggende i skuffen i mange år, uden tekst og titel, bare musik og melodi. Lightwave Empire-frontmanden forklarer:
”Sådan er det med nogle af de sange jeg skriver. Jeg lever med dem i årevis, som filer gemt i mapper eller akkorder på en guitar, som jeg finder frem engang imellem. Musikken til ’Too Close To The Sun’, skrev jeg som teenager, men nummeret faldt først på plads med teksten.”

Og netop teksten, og samtidig tilblivelsen af Lightwave Empire, opstod, da kulsort mørke skulle vendes til lys: ”Min kones mor begik selvmord juleaften, for nogle år tilbage, og det var her, at musikken og ordene opstod” fortæller Niemann, som forsøgte at hjælpe sin kone i den efterfølgende tid, som var præget af forvirring og kaos. ”Når man lige pludselig føler, at alt er ude af kontrol, så kan man let komme til, at lade sig styre af frygt og det er svært at tro på vejen frem. ’Too Close To The Sun’ er en kærlighedssang, til en der har brug for en.”

Lightwave Empire laver musik efter devisen: ”Verden er fucked, men vi skal nok klare den.” De opløftende, alternative popsange, rammer, som varmen fra den californiske sol – følelsen af forfriskende bølger fra det brusende hav. Og det er da også her, at Niemann har indspillet sine sange, i samarbejde med den amerikanske superproducer, Dave Sardy, som fra sit studio i LA også har siddet bag knapperne på hovedværker fra navne som LCD Soundsystem, The Killers og Red Hot Chili Peppers.

Bjarke Niemann har leveret scores til internationale computerspil og komponeret musik til en række TV-programmer og film, men er, for de fleste danske musikelskere, kendt som frontmand i det toneangivende elektroniske rockband, Spleen United. Med Lightwave Empire, har Niemann udgivet singlen, ’Pleasure and Pain’, fra bandets debut-EP i 2016, som siden er fulgt op med anmelderroste koncerter på Northside og Roskilde Festival.

Lightwave Empire udgiver deres debutalbum, ’Heart Of Noise’, 7. september 2018.

Nyhedsbrev

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og modtag information om aktuelle og kommende koncerter direkte i din inbox.