16.09.2018
Kl 20:00
Dørene åbner kl 19:00
Køb billet

Marc Facchini & Den Usynlige Hånd

Søndag d. 16. september står albumaktuelle Marc Facchini klar til at give dig en søndagsoplevelse lidt udover det sædvanlige, i Hotels Cecils stemningsfulde rammer.  

Siden 2010 har Marc Facchini været en væsentlig kunstner på den danske musikscene; først med det KarriereKanon-vindende rockband Mescalin Baby, siden i det genreskabende indie-classical-orkester Mother Lewinsky, og i de senere år som soloartist, med tre anmelderroste albums, en DMA-nominering og en lang perlerække af koncerter i rygsækken. Det nyeste skud på stammen, albummet Himmelmekanik, udkom 27. april, og modtog blandt andet følgende skudsmål fra Dagbladet Information:
“I en afbalanceret, musikalsk vekselvirkning mellem bragende agitation og intim minimalisme viser dansk-italienske Marc Facchini med sin tredje plade, at han er en sangskriver af høj karat. Sjældent har dansksproget folk lydt så nærværende og nødvendigt.”

Himmelmekanik er den tredje i rækken af soloudgivelser, med den erklærede intention, at tage den danske sangskrivningstradition videre til nye generationer under nye omstændigheder. Forbillederne spænder vidt; fra Allan Olsen, Sebastian og Povl Dissing til internationale navne som Arvo Pärt, Nusrat Fateh Ali Khan og Ali Farka Touré. Marc Facchini uddyber:
”Jeg vil gerne lave noget musik, som på moderne vis forholder sig til de magiske danske sange, som er blevet skrevet de sidste 50 år. I dag er der kortere fra Thisted til Tokyo, end nogensinde før. Når jeg beskæftiger mig med noget så kasse-agtigt som dansk sangskrivning, giver det mening at inkorporere estisk minimalisme, sydasiatisk suf-sang og malinesisk blues, fordi alle de ting er en del af, hvordan Danmark lyder i dag.”

Bandet Den Usynlige Hånd udgør størstedelen af de medvirkende på Himmelmekanik. Imellem sig har de optrådt med så forskellige navne som Cancer, Kira Skov og Søren Kragh-Jacobsen.

Den Usynlige Hånd består af:
Alexander Mackenzie – guitar
Jacob Koefoed – trommer
Maria Jagd – violin, bratsch
Moogie Johnson – pedalsteel, guitar
Torben Westergaard – bas

Nyhedsbrev

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og modtag information om aktuelle og kommende koncerter direkte i din inbox.