Arrangementet er afholdt

Mellemblond

Support: Vessel

Den 18. november kan den danske sangskriver og anmelderdarling Mellemblond aka Kristoffer Munck Mortensen opleves på Hotel Cecil i København. Efter 3 års stilhed er der atter et nyt Mellemblond-album –”Guldlokzonen” – på gaden, som han selv betegner som et mere poppet udspil, der placerer sig et sted mellem CV og Seebach.

Siden 2009 har den danske sangskriver Kristoffer Munck Mortensen under navnet Mellemblond sat nye standarder for, hvordan dansksproget rock kan lyde. Det er i årenes løb blevet til fem Steppeulv-nomineringer, topplaceringer på mediernes årslister, airplay og anmelderros for både musikken og teksterne. Der er bred enighed blandt landets toneangivende sangskrivere om, at Mellemblond kan noget særligt – og nu er det nye album “Guldlokzonen” landet.

Med afsæt i skitser og arrangementer fra hjemmestudiet er pladens sange produceret og mikset af Mads Brinch og Kristoffer Munck Mortensen, der fortsætter samarbejdet fra de sidste to Mellemblond-plader. “Guldlokzonen” udkom 4. maj som på det københavnske label Møs Møs.
Selve ordet “Guldlokzonen” er et udtryk lånt fra astronomien, der betegner den ideelle afstand mellem en stjerne og en planet for, at liv kan opstå på planeten.

Kristoffer siger selv om pladen: “Jeg tog et spring ud i at indspille og producere selv på et lille studie set-up som jeg både kunne bruge hjemme og ude. Det ændrede musikken og teksterne markant. Jeg vil kalde det en popplade, fordi den ublu trækker på referencer fra alle mulige genrer. Den røde tråd bliver så istedet vokalen og tekstuniverset. Jeg siger tingene mere ligeud denne gang og er nok landet et sted mellem Seebach og CV i omgangen med sproget. Der er en del ømme kærlighedssange på pladen og en form for romantik, hvor både den lyse og den mørke præger teksterne.

Support: Vessel

Anders Mathiasen, der tidligere dannede par med Jacob Bellens i Murder, viste sidste år med sit fjerde album under sit alias Vessel nye sider af sit guitarbårede folkunivers. ‘Nyt Alfabet’ er det første dansksprogede album fra hans hånd, og er kendetegnet ved en sjælden koncentration og tålmodighed, der skaber en fortættet musikalsk stemning – på samme tid nysgerrig og traditionsbevidst.

Vessels første album ‘Enlettered Species’ havde lyrikken i centrum: “En enestående forædling af den folkloristiske arv; gennemlyst af en personlig ild”, skrev Politiken.

På ‘Nyt Alfabet’ samler trådene sig. Formerne er simple, pauserne har vægt, og lyrikken er koncentreret. Sangene udfoldes live ligesom på albummet i selskab med guitarist Rolf Hansen.

Nyhedsbrev

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og modtag information om aktuelle og kommende koncerter direkte i din inbox.