Arrangementet er afholdt

Sudan Archives (US)

Brittney Denise Parks, kvinden bag kunstnernavnet Sudan Archives, er typen af musiker, som gør det hele selv. Hun er i kontrol. Vokalisten, violinisten og sangskriveren Parks komponerer, spiller og producerer selv sin al sin musik. Her trækker hun inspiration fra så forskellige kilder som sudanesisk folkemusik, moderne R&B med tunge hiphopbeats samt de mere eksperimenterende dele af den elektroniske scene.  Den 11. juni 2018 kan hun opleves på Hotel Cecil.        

Parks er vokset op i Cincinnati. Her startede hun med at lære sig selv at spille violin efter gehør allerede i tiårsalderen. Men det var først senere, da hun opdagede den karakteristiske nordøstafrikanske spillestil, som regionens violinister anvender, at for alvor fik øjnene op for de kunstneriske muligheder der lå gemt i instrumentet. Som 19-årig flyttede hun til Los Angeles for at studere musikteknologi. Det var her hun fik ideen til sin unikke fusion mellem de traditionelle nordafrikanske violintoner og en mere kontemporær elektronisk produktion. Sudan Archives var en realitet. Kort efter landede Parks en pladekontrakt med det feterede pladeselskab Stones Throw (J Dilla, Madlib, Madvillain m.fl).

Sidste år debuterede Sudan Archives med sin selvbetitlede EP, der høstede lovprisende ord i toneangivende medier som Pitchfork og New York Times. Udgivelsen indeholder seks sange, der bevæger sig i det spændende musikalske spændingsfelt mellem avantgardefolk og urbanpop. Her møder det eksperimentelle det umiddelbart melodiøse – og i dette clash opstår sød og visionær musik.

Sudan Archives er en enestående kunstner med en stor fremtid foran sig. Til sommer foreligger en enestående chance for at opleve stjernefrøets særegne genresmeltedigel i intime rammer i København.
  

Nyhedsbrev

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og modtag information om aktuelle og kommende koncerter direkte i din inbox.