Arrangementet er afholdt

Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter

Support: Blomqvist

Den danske digter Søren Ulrik Thomsen og orkesteret Det Glemte Kvarter har de seneste år etableret et samarbejde, der har udmundet sig i et stemningsfuldt og unikt univers, som forener musik og lyrik. Den 6. september giver de koncert på det nye spillested Hotel Cecil. Koncerten er med siddepladser og et begrænset antal billetter.

Samarbejdet mellem Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter emmer af nærvær og energi. Med overraskende og rørende elementer er musikken komponeret ud fra digtets præmisser – nogle gange stryger musikken digtene med hårene – andre gange flår den digtet fra hinanden.

Orkesterets udtryk spænder vidt og bevæger sig på tværs af genrer. Gennem alle kompositioner går Søren Ulrik Thomsens forfatterskab som en rød tråd, der knytter bånd mellem de mange musikalske udtryk. Orkesteret har høstet stor anerkendelse for dets intelligent beherskede melodik, der har været med til at give musik og lyrik-genren nyt liv herhjemme i Danmark.

Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter har arbejdet sammen siden 2010, hvor digteren inviterede orkesteret ind i et samarbejde om at skrive musik til digtsamlingen ‘Rystet spejl’. Musikken med oplæsning udkom på dobbeltalbummet af samme navn i 2013 og høstede flotte anmeldelser – bl.a. 5 hjerter i Politiken. Albummet blev i 2013 tildelt en DMA Jazz for Årets Danske Vokaljazzudgivelse.

Sidenhen har Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter skrevet ny musik, som har taget udgangspunkt i digterens bagkatalog. I 2016 udkom så albummet ‘POWER’, som indeholder musik med tekster fra ‘City Slang’ (1981), ‘Ukendt under den samme måne’ (1982), ‘Mit lys brænder’ (1985), ‘Nye digte’ (1987), ‘Hjemfalden’ (1991) og ‘En hårnål klemt inde bag panelet’ (2016).

Support: Blomqvist

I 2015 udgav Blomqvist konceptalbummet ’Paradisets Børn’, der bestod af tresserinspireret poesi og digte fra Steppeulven Eik Skaløes ungdomsbreve. Pladen modtog flotte anmeldelser i blandt andet Politiken, der skrev:

“…denne gennemsympatiske, lavmælte og ganske loyale videredigtning af steppeulveungens udkast til et ordliv”.

To år senere stod Blomqvist klar med insisterende trommer, vuggende basspil og dansende guitarer på sit andet albumudspil ‘Langt fra Hip’ – ifølge Blomqvist et ærligt skud fra hoften, der som titlen antyder, skulle fastslå at det ikke var et forsøg på at lyde som Steppeulvene, men netop at give tresserinspirerede tekster nye rammer.

David Vejen Blomqvist – som han helt formelt hedder – var i øvrigt en del af truppen som bassist i Det Glemte Kvarter dengang de startede det unikke samarbejde med Søren Ulrik Thomsen op. Denne aften byder altså på glædelige gensyn og poesi af bedste skuffe.

Nyhedsbrev

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og modtag information om aktuelle og kommende koncerter direkte i din inbox.