09.07.2019
Kl 20:00
Dørene åbner kl 19:00
Pris: 250 kr. (Eks. gebyr)
Siddepladser

Thomas Hass Quartet

M. Blachman, Ginman og Jansson

Efter i tre år at have arbejdet i Hollywood som komponist på den amerikanske tv-serie “Good Behavior” er saxofonisten Thomas Hass nu tilbage på jazzscenen med en ny supergruppe og en albumudgivelse til maj, der bringer dem til spillestedet Hotel Cecil i København den 9. juli under Copenhagen Jazz Festival.

Med sig har han sine to gamle kolleger fra deres debuterende og prisvindende kvintet Page One, nemlig Lennart Ginman og Thomas Blachman. På klaver er det et længe ønsket samarbejde, som endelig realiseres med den store svenske pianist Lars Jansson, kendt for sit sublime spil, smukke kompositioner og arrangementer for blandt andet bigbands.

Gruppen har lige været i studiet i december 2018 for at indspille kompositioner af Thomas Hass, og resultatet udkommer den 3. maj som album under titlen “West”. Resten af 2019 vil orkesteret spille udvalgte koncerter rundt omkring i landet, og den 9. juli kommer de forbi Hotel Cecil.

Om Thomas Hass saxofonspil skrev den tidligere anmelder for Politiken, Boris Rabinowitsch, i forbindelse med hans seneste udgivelse “Lotus Energy” fra 2013: “Det lyser ud af disse optagelser hvilken begavet og ikke mindst personlig musiker, saxofonisten Thomas Hass har udviklet sig til”. Og Niels Overgård fra jazzbloggen Jazznyt skrev fra en live-koncert under Copenhagen Jazzfestival 2018: “En rigtig fed oplevelse hvor Thomas Hass atter understregede, at han er en af vores helt store tenorsaxofonister”.

Man kan derfor forvente stemningsfuld musik, som sprudler af kreativt overskud både i kompositionerne såvel som i improvisationerne, når de fire garvede herrer åbner for de musikalske sluser.

Nyhedsbrev

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og modtag information om aktuelle og kommende koncerter direkte i din inbox.