Arrangementet er afholdt

Afenginn

Releasekoncert

Afenginn gearer op til at udgivelsen af deres syvende album “Klingra”, og for at fejre den nye udgivelse spiller de releasekoncert på Hotel Cecil den 11. april.

I forhold til Afenginns seneste album “OPUS” er “Klingra” et delikat, omend passioneret værk.  Såvel musikken, som de færøske tekster, er komponeret ved brug af cykliske strukturer i forskellige længder og størrelser. Nogle steder krydser de parallelle temaerne hinanden og smelter sammen i bobler af dissonanser og opløftende harmoni. Den overordnede oplevelse er dybt følelsesmæssig – kontemplativ og melankolsk, med en stråle af befriende lys i horisonten.

Holdet af musikere på dette album kommer fra mange nordiske lande. Fra Færøerne er der Dánjal á Neystabø på klaver, Mikael Blak på bas (Eivør) og Ólavur Jákupsson (Yann Tiersen) på sang. Percussionisten Knut Finsrud fra Norge og fra Danmark violinisten Niels Skovmand, trommeslager Ulrik Brohuus, Maggie Bjorklund (Jack White) på pedal-steel guitar og strygerne spilles af The Danish String Quartet. Komponisten Kim Rafael Nyberg kommer fra Finland.

Line-up til denne koncert består af Dánjal á Neystabø, Mikael Blak, Knut Finsrud, Niles Skovmand, Kim Rafael Nyberg, Ulrik Brohuus, m.fl.