17.11.2021
Kl 20:00
Dørene åbner kl 19:00

Arlo Parks (UK)

Den 20-årige brite Arlo Parks er blevet kaldt ”sin generations stemme”, hun figurerede på BBC’s ’Sound of 2020’-liste, hun har været P3’s Uundgåelig med singlen “Hurt”, og i 2021 lander hendes længe ventede debutalbum, ’Collapsed in Sumbeams’. Den 17. november 2021 gæster Arlo Parks for første gang Danmark, når hun giver koncert på Hotel Cecil.

Arlo Parks – aka Anaïs Oluwatoyin Estelle Marinho, der er vokset op i Sydlondon og har nigerianske, tchadiske og franske rødder – var udset til at blive en af de helt store kaniner i hatten, da hun blev præsenteret som en del af programmet til Roskilde Festival 2020. Næsten samtidig med aflysningen af det, der skulle have været Arlo Parks’ første koncert på dansk jord, udgav hun de to singler ’Eugene’ og ’Black Dog’, hvor sidstnævnte blev udpeget som BBC Radio 1’s ’Tune of the Week’. Senest er hendes nye single ‘Hurt’ blevet udpeget som ‘Ugens Uundgåelige’ på P3, og nu kan fans herhjemme igen se frem til at opleve Arlo Parks i Danmark.

Det hele startede i slutningen af 2018, da Arlo Parks blev katapulteret ind på scenen med debutsinglen ’Cola’, der åbenhjertigt skildrer en grundlæggende følelse af bitterhed og længsel, alt imens musikkens rytmiske guitarpop er vuggende, varm og vibey. Singlen blev efterfulgt af ep’erne ’Super Sad Generation’ og ’Sophie’, der er blevet hyldet fra nær og fjern og af anmeldere, der kalder hende ”sin generations stemme” og sammenlignet hendes lyd en krydsning af Portishead og Syd (The Internet).

Arlo Parks har ærligt talt om emomusikkens store betydning for hende, men uden skyggen af prætention har hun selv defineret en ny emo-lyd formet af eksistentielle spørgsmål, storytelling og nostalgi. Hendes sjælfulde leftfield-pop og r’n’b-rytmer har affødt en masse fans i form af blandt andre Billie Eilish, Michelle Obama og Angel Olsen, og hun har allerede samarbejdet med Phoebe Bridgers, Glass Animals og Fraser T. Smith.