21.04.2023
Kl 19:00
Dørene åbner kl 18:00
Pris: 180 kr. (Inkl. gebyr)

Ben Webster Prisen 2023

Ben Webster Prisen afholdes på Hotel Cecil den 21. april. 

Prisen gives i år til to musikere der på hver deres måde favner både tradition og fornyelse: Trommeslager og kapelmester Emil de Waal og pianist Zier Romme. Der er lagt op til et brag af en dobbeltkoncert med begge prismodtagere ved prisuddelingen d. 21. april 2023 på Hotel Cecil.

Ben Webster Prisen gives i år som en dobbeltpris til to fremtrædende musikere i det danske jazz miljø.

ZIER ROMME LARSEN
Zier Romme Larsen har de seneste år sat et eftertrykkeligt aftryk i den danske jazzverden. Allerede som 11-årig var den unge pianist solgt til jazzen. Grunden: Oscar Peterson. Hans far havde givet ham en CD med stjernepianisten, og musikken røg, med Ziers egne ord ”ind i årene på mig”.

Den nu 29-årige pianist strøg ind på Rytmisk Musikkonservatorium i København som 19-årig, men kvittede skolen efter to år, ud fra en filosofi om, at ”man lærer mere ved at tage ud og spille med folk, der er bedre end en selv, end ved at gå i skole.” Det har han så gjort. Og med kanoner som Paolo Fresu, Alvin Queen, Rodney Green, Jesper Lundgaard, Jacob Fischer og mange flere.
Zier Romme.

Han dyrker efterkrigstidens swing og bebop som noget helt autentisk midt i alle de retninger, der flyver om ørerne på os i disse år. Romme har udtalt at han er fascineret af ægtheden og følelsen hos mestrene bag denne musik.

EMIL DE WAAL
Trommeslager, kapelmester, komponist og producer Emil de Waal lader sig ikke sætte i musikalsk bås. I sine helt unge år var han med til at stifte det stadig populære fusionsband ”Bagdad Dagblad og op igennem 90’erne og 00’erne indgik han i en lang række pop- og jazz konstellationer.

Men de seneste mange år har Waal udelukkende bevæget sig ud i projekter, der som fællesnævner har en nysgerrighed og trang til at udforske nye toner og klange, og til at komme helt ud i musikalske kroge og afkroge.

Fra Old News med nogle af de ypperste musikere i den nutidige danske jazz, hvor tidligere klassikere – inden for flere genrer – får nyt liv; hen over samarbejdet med Gustaf Ljunggren og Elith ”Nulle” Nykjær i grænselandet mellem jazz og ambience-musik; til samarbejdet med Spejderrobot i bl.a. Kalaha, der blander elementer fra syre-rock og improviseret jazz til anatolsk funk og acid techno.

Ben Websters Fonds formand Jesper løvdal udtaler: ”Ben Webster var tæt knyttet til jazzens allertidligste skabere, men var også blandt de største med til at definere hele jazzens og tenorsaxofonens sprog og sound. Hans nysgerrige udforskning af både jazzens klang og mange måder at swinge på, genfinder vi hos årets Ben Webster Prismodtagere”.

Til prisfesten på Hotel Cecil kommer Zier Romme Larsen med et helt nyt projekt med ”dobbelt trio” hvor b.la trommeslageren Cornelia Nilsson medvirker.

Emil de Waal giver os en meget sjælden lejlighed til at høre den største version af hans ”Old News” med b.la. Nulle og Randi Laubek, hvor publikum mødes i gensynsglæde over musikalske klassikere fra mange genrer, i nye jazzede fortolkninger.

I år uddeles Ben Webster Prisen for 47. gang. Ben Websters Fond vil i 2023 også uddele en hæderspris og offentliggør denne på Ben Websters Fødselsdag d. 27. marts.