Arrangementet er afholdt

Caamp (US)

Support: Josiah

Light øl og denimtøj. Det er ifølge medlemmerne af Caamp fundamentet for dannelsen af det amerikanske band. Den 14. maj gæster det sympatiske foretagende Hotel Cecil.

Bandet med rødder i Columbus, Ohio, er stiftet af barndomsvennerne Taylor Meier (vokal og guitar) og Evan Westfall (banjo og backing vokal). De to havde spillet musik sammen, siden de mødtes i high school-årene. I 2013 flyttede Meier til Athens, Ohio, hvor han begyndte at skrive sine egne sange, som han optrådte med rundt omkring på byens kaffebarer. Et par år senere stødte Westfall til, og kort efter var Caamp en realitet. Siden er gruppen blevet udvidet til en trio med tilføjelsen af parrets bas-spillende ven Matt Vinson, som også bidrager med backing-vokal.

Kernen i Caamps rustikke lyd er Meiers raspende vokal, der med stor indlevelse boltrer sig og fortæller gribende historier oven på et livligt sammenspil mellem guitar, banjo og bas. I 2016 udsendte de deres selvbetitlede debutalbum, som sidste år blev fulgt op af ‘Boys’. På trods af, at bandets musikalske udgangspunkt er oldschool og 100% håndspillet, så er Caamp i sandhed en digital succeshistorie. Ordet om bandets kunnen har spredt sig hastigt via nettet og flere af gruppens sange har opnået streams i svimlende tocifrede milliontal.

Derudover har Caamp oparbejdet et ry som et helt igennem fantastisk liveorkester, som er garant for højenergiske shows, hvilket publikum på sidste års Tønder Festival fik at se og føle, da amerikanerne lagde festivalens smukke Bolero-spejltelt ned med et brag af en koncert. Til maj er de klar til at gentage succesen, så publikum bør ikke snyde sig selv for at opleve trioen som i flere amerikanske musikmedier er blevet udråbt til at være “the new face of folk music”.