Arrangementet er afholdt

Cody + The Reptones

Nogle af Danmarks helt store americana-helte – Cody og The Reptones – deler for første gang samme scene, når Hotel Cecil lørdag den 5. juni lukker op for en dobbeltkoncert med noget af det ypperligste Indie-folk, som landet kan byde på.

CODY

Den anmelderroste kvartet Cody udgav sidste år deres syvende udspil, som er bandets til dato mest ambitiøse og samtidig smukkeste album. Albummet er som at åbne en skuffe med gamle polaroider: Dén fest, dén udsigt, dén duft, dét udviskede fejlskud, som du stadig kan huske alt omkring. Små glæder, vilde følelser, ubehagelige tanker, de evindelige store spørgsmål.

Albumtitlen er Win Some, og noget af det indtagende (winsome) ved det er dets kaleidoskopiske strøm af minder, indtryk og følelser. Kvartetten bevæger sig stilistisk friere end før: Codys altid stærke melodier svæver, hakker og vendes på hovedet i et filmisk, både poetisk og råt lydunivers. 

Lytteren kommer langt omkring med hylende guitarer, opklippede klaverfigurer, improviserede strygereventyr og fuldfed bas. Win Some er som forgængeren I’ll Ride With You fra 2016 blevet til i samarbejde med producer Mads Brinch (Bisse, Niels Skousen, Blaue Blume, Folkeklubben m.fl.) 

I CODYs musik og bandets optrædener mærker man, at musikerne har spillet sammen i over 10 år og har udviklet noget ganske særligt sammen. De er et eksempel på, at det i sidste ende betaler sig at gå gennem ild og vand sammen. ”In the end you win some”, som det hedder på albummet Win Some.

THE REPTONES

”Det er ikke ofte, at livets ulidelige lethed bliver lydsat med så stor finesse påen dansk plade (…) Et af de væsentligste danske americana-navne”

Sådan lyder ordene fra den garvede anmelder Jan Eriksen i hans 5-stjernede anmeldelse i POV International af The Reptones helt nye album – Painkillers & Wine – der med 4- og 5-stjernede anmeldelser i bl.a. Politiken, Weekendavisen og Morgenavisen Jyllands-Posten er blevet overordentligt godt modtaget i den danske presse.

Med fem album på bagen og over 300 koncerter i kalenderen siden debutalbummet fra 2012, har The Reptones i stigende grad fundet et særegent udtryk, der spænder fra psykedelisk country og melankolsk indie til tonstung folk-rock og melodiske ballader.

På deres nye album ‘Painkillers & Wine’ er The Reptones gået fra at være en kvintet, til at være en duo bestående af Bo Bech Arvin og Kim Heibon, som har arbejdet tæt sammen om de nye sange. Den nye konstellation har resulteret i en koncentreret sound med fokus på atmosfære, dynamik og nærvær, hvor de gode melodier og Bo Bech Arvins stærke vokal er i centrum på bandets nye sange.

Under indspilningerne allierede The Reptones sig med dansk indierocks nestor Nikolaj Nørlund (Niels Skousen, Jens Unmack, Ulige Numre m.fl.), som med sin produktion og mix har sat sit tydelige præg på albummets organiske og mellow lydbillede. Nørlund har fremelsket et stemningsmættet udtryk, der veksler mellem ro og anspændthed, og samarbejdet har været en positiv oplevelse for begge parter.

Live kalder det nye album kalder et nyt set-up med en mere ligelig fordeling af det håndspillede og det elektroniske. Derfor leger The Reptones på deres aktuelle tour både med trommemaskiner og elektroniske flader, der blander sig elegant og smagfuldt med bandets velkendte, håndspillede udtryk.