Arrangementet er afholdt

Dans & Lær

Releasekoncert

Dans & Lær står foran et tiårsjubilæum i 2019 og holder releasekoncert for deres fjerde og til dato mest ambitiøse udgivelse – dobbeltalbummet ‘Fra fugl til fugl’ – på Hotel Cecil den 25. november.

Hvis Darwins idé om ‘survival of the fittest’ gjaldt i musikkens verden, ville Dans & Lær være en af den slags skabninger, der ikke burde findes. Musikken blev undfanget ud fra en aparte strøtanke om at kombinere fugle og dansabel musik og kunne nemt være endt i det rene ingenting. Og en samlet musikbranche har været og er fortsat stærkt i tvivl om, hvad man skal stille op med en vanskabning som Dans & Lær. Men deres liveshows har udviklet sig til sveddryppende og tranceskabende ritualer med synkroniserede visuals og intense call and response-seancer. Og den dedikerede fanskare vokser støt år for år og show for show.

Efter tre album, der var skåret helt efter gør-det-selv-skabelonen, har indspilningsprocessen med ‘Fra fugl til fugl’ fået en overhaling. Bandet hentede forstærkning i den kompetente producer Joshua (MØ, Mew, Kent) og rykkede i Echo Zoo Studios i Eastbourne på den engelske sydkyst. Her røg al lyd gennem Tony Viscontis gamle lydpult, der blandt mange mesterværker blev brugt på David Bowies ‘Scary Monsters’. Resultatet er en bred palet af numre, der strækker sig fra den stramme og poppede ‘Gærdesanger’ over den sfæriske og melankolske ‘Jernspurv’ til den løsslupne, krautklingende og næsten 11 minutter lange ‘Tornirisk’.

Live har Dans & Lær gennem årene haft en lang række gæster på scenen, og med ‘Fra fugl til fugl’ er dørene også åbnet for gæster på indspilningsfronten. Annika Aakjær lægger luftig røst til ‘Jernspurv’. Og Jeppe Skjold (Hess is More) udvider lydbilledet betragteligt på en række numre med sit elegante og afsøgende saxofonspil.

Som på de tidligere udgivelser sampler Dans & Lær på ‘Fra fugl til fugl’ ivrigt fra Dansk Ornitologisk Forbunds kassettebånd ‘Havens fugle’ fra 1968. Så der er på alle fronter lagt op til, at ‘Fra fugl til fugl’ bliver et skelsættende album.