18.02.2023
Kl 20:00
Dørene åbner kl 19:00
Pris: 325 kr. (Inkl. gebyr)

Dungen (SE)

Det skamroste Stockholm-band Dungen byder på ypperlig psykedelisk rock, når de slår vejen forbi Hotel Cecil den 18. februar 2023 med sangene fra deres kommende nye album.

Dungen, der består af Gustav Ejstes, Reine Fiske, Johan Holmegard og Mattias Gustavsson, har helt fra begyndelsen i 1999 skubbet til grænserne for deres kalejdoskopiske rockmusik, der er blevet omtalt som alt fra neopsych, garagerock og folkpop m.m.

Det var især med kultklassikeren ‘Ta Det Lugnt’, at de fire stockholmske herrer for alvor slog deres navn fast i hjemlandet og i udlandet, mens vi også herhjemme fik øjnene op for deres svensksprogede rock-genialiteter.

Udgivelsen er dog blot én i række af en lang række nysgerrige og stærkt roste album som ‘Allas Sak’ (2015) og ‘4’ (2008), der alle har høstet topanmeldelser fra musikmedier over hele verden.

Det har også sikret bandet en dedikeret fanbase, heriblandt Tame Impalas Kevin Parker, Fleet Foxes og Jim Jarmusch m.fl.. Dungen var endda forbi Conan O’Brien i 2005 i forbindelse med deres amerikanske turné, hvor de spillede sangen ‘Panda’ foran millioner af af amerikanske seere.

Gruppen var senest forbi Danmark, da de lukkede Journey Fest i 2021 med en magisk koncert, hvor Soundvenue skrev: »alle os, der blev hele vejen igennem, fik serveret noget mageløst. Det var et topprofessionelt band, der formåede at føre så meget sjæl og vildskab ind i deres fortrinsvist instrumentale numre, at det var umuligt ikke at bevæge sig«

Et nyt album er nu på vej og i den forbindelse slår bandet vejen forbi Damark og indhyller Hotel Cecil i deres gnistrende og altid overraskende musikunivers. Som du ikke må snyde dig selv for at opleve.