Arrangementet er afholdt

Falderebet

Special Guest: Roxy Jules

Album-aktuelle Falderebet giver koncert på Hotel Cecil den 1. juni med special guest Roxy Jules

Falderebet er et helt nyt orkester på den danske musikscene, bestående af profilerede og erfarne musikere fra den københavnske undergrund, og aktuelle med deres selvbetitlede debutalbum, som er udkommet på Viatone.

”Lyden er stor og flot, med guitaren som bærende instrument hen over en sikker bund af bas og trommer[…] stensikkert spillet med schwung og nerve […] forsanger Bo Bech Arvin har et sikkert øre og sans for sproglige finurligheder […] Teksterne er uden undtagelse gennemarbejdede og intelligente, afsunget frausikker grund med tvivlen og melankolien som makkere.”

Sådan lyder ordene i Weekendavisen fra en af Danmarks højest respekterede anmeldere – Klaus Lynggaard – om Falderebets debutalbum, der over en bred kam er blevet overordentlig godt modtaget af anmelderne.

Som en slags musikalsk eksponent for ’Nordic Noir’ tager Falderebet udgangspunkt i ’Støjpop’ og er inspireret af den nye bølge af post-punk fra Stuttgart. Udtrykket er potent, melodiøst og insisterende. Teksterne er dansksprogede og kredser om de eksistentielle kriser, der ofte rammer det enkelte menneske i det postmoderne samfund – et trygt velfærdsamfund, som dog også slår sprækker med jævne mellemrum.

FALDEREBET består af Bo Bech Arvin på vokal (The Reptones, Davenport, Stolenwatch), Stefan Weinreich på guitar (Still Midnight, Racing Ape, Snuff Cameramen, DMVB.), Mark Winther påtrommer (Still Midnight, Racing Ape, Snuff Cameramen, DMVB) og Jakob Lund på bas (The Reptones, Stolenwatch).

Samme aften er Roxy Jules med som special guest. De har lige udgivet EP’en “Still Falling Through The White”, som fik en rigtig god modtagelse. Lige nu ligger singlen “Jocelyn” i rotation på P6 Beat.

Bag navnet ROXY JULES finder man sangerinde, sangskriver og musiker Julie Runa. ROXY JULES er støvet, insisterende og beskidt, men samtidig også smukt, skrøbeligt og porøst. Sangene er bygget op omkring distortede guitarer, elektroniske beats, støj og Julie Runa’s indtagende vokal og tekster. Hun er blevet beskrevet som en slags kærlighedsbarn af PJ Harvey og The Kills-forsanger Alison Mosshart.

Der leges hele tiden med at lade modsætninger kollidere. Nok fordi det er sådan, Julie Runa oplever sig selv og sit eget liv. Fyldt af kontraster, hvor hun den ene dag drømmer om mere ro, og dagen efter jagter vildskab og kaos i en rus af rastløshed. I sidste ende erkender hun, at hun værdsætter begge dele lige højt og altid vil føle sig splittet mellem de to. “Derudover synes jeg, at der opstår noget musikalsk set virkelig interessant, når man ikke er bange for at blande modsatrettede elementer”, fortæller Runa.

ROXY JULES har tidligere udgivet fire albums. Debutalbummet slet og ret kaldet ‘ROXY JULES’ udkom i 2011, og det fjerde og seneste album ‘ROXY JULES IV’ blev udgivet i 2018.

Med sig live har hun den legendariske guitarist Manoj Ramdas, der også spiller på mange af ROXY JULES’ udgivelser og har turneret med hende i mange år.