Arrangementet er afholdt

Girls in Airports x Aarhus Jazz Orchestra

Orbits

Koncerten med Girls In Airports x Aarhus Jazz Orchestra er flyttet til den 7. maj 2021. Billetter til den oprindelige dato er også gældende til den nye koncert den 7. maj 2021.

——————–——————–——————–——————–

Et af Danmarks bedste og mest eventyrlystne jazzbands, Girls in Airports, giver en unik bigband-koncert sammen med Aarhus Jazz Orchestra den 1. maj på Hotel Cecil.

ORBITs er et nyt musikalsk samarbejde mellem de to prisvindende orkestre Girls in Airports og Aarhus Jazz Orchestra. I fællesskab udforsker musikerne rammerne for bigband-formatet, når Girls in Airports’ mangfoldige og atmosfæriske lydunivers tilsættes 13 af landets bedste blæsere.

Til koncerten kommer publikum til at opleve et værk, der bærer præg af Girls in Airports’ musikalske originalitet. Et lydunivers, der væver akustiske og elektroniske lydkilder sammen i et værk, der veksler mellem stramme kompositioner og improvisation. Girls in Airports beskriver værket som en rejse, hvor ”lytteren overvældes af et rumskib af keyboards, der smelter sammen med en hel hær af horn på et underlag af buldrende hypnotiserende rytmer”.

ORBITs er et nyt værk for udvidet bigband, bestilt af Aarhus Jazz Orchestra hos det anmelderroste danske indie-jazzband Girls in Airports. ORBITs kan opleves på Hotel Cecil d. 1/5 2020 og på SPOT Festival d. 2/5.

Om Girls in Airports
Siden de fem musikere og komponister i Girls in Airports fandt sammen i 2009 har de konstant søgt at udvide deres lydunivers med nye musikalske inspirationer – på tværs af moderne jazz, global folklore, minimalisme, synthesizer-musik og en atmosfærisk lyd, der har fået anmelderne til at sammenligne bandet med så forskellige navne som Brian Eno, Radiohead, King Crimson, Jon Hassell, Sun Ra og Jan Garbarek.

Girls in Airports er en af få unge, danske jazzgrupper, som samtidig er lykkes med at slå igennem i udlandet. I Tyskland repræsenteres de af landets førende bookingselskab og spiller for fyldte koncertsale nærmest, hvor end de kommer hen. Bandet har turneret i det meste af Europa, Brasilien, USA og Skandinavien.

Om Aarhus Jazz Orchestra
Med et særligt fokus på jazz og rytmisk samtidsmusik spiller Aarhus Jazz Orchestra mere end 80 koncerter om året, og med alt fra skole- og ældrekoncerter, til højprofilerede kunstneriske udviklingsprojekter, henvender orkestret sig til et mangfoldigt publikum i alle aldre.

Aarhus Jazz Orchestra består af nogle af de bedste musikere på den danske jazzscene, og har gennem årene arbejdet sammen med nogle af de største jazzikoner i vor tid, herunder Kurt Elling, John Scofield, Peter Erskine, Jamie Cullum, Jon Balke, David Sanborn, Melody Gardot, Geir Lysne, David Liebman, Dee Dee Bridgewater med flere. Orkestret høster gode anmeldelser for koncerter og udgivelser, og har flere gange været nomineret ved Danish Music Awards Jazz. I 2016 vandt orkestret i kategorierne “Årets Danske Jazzudgivelse” og “Årets Danske Jazzkomponist” for Jakob Buchanans værk “Requiem” og i 2019 vandt orkestret ligeledes Jazz Danmark Prisen med værket We, Robots.

Aarhus Jazz Orchestra er det eneste rytmiske basisensemble i Danmark og er støttet af Aarhus Kommune og Statens Kunstfond.