03.05.2021
Kl 20:00
Dørene åbner kl 19:00
Pris: 150 kr. (Eks. gebyr)

Gracie Abrams (US)

Den Los Angeles-baserede singer/songwriter Gracie Abrams er blevet udpeget som et af de vigtigste nye navne i 2020, og med ep-udgivelsen ‘minor’ har hun allerede sluttet sig til et kor af supernavne, der sætter nye standarder inden for popverdenen. 3. maj gæster hun Hotel Cecil.

Da 2019 blev til 2020, havde den dengang 20-årige Gracie Abrams blot udgivet singlen ‘Mean It’, men det var nok til det store amerikanske medie Complex at udpege hende blandt årets 20 vigtigste nye musikere. Og populariteten var allerede massiv inden første udspil. Ved siden af sit solomateriale har Gracie Abrams – datter af filminstruktør J.J. Abrams – nemlig brugt de seneste år på at vise brudstykker af sit talent på Instagram, og efter en række roste onlinekoncerter, senest som gæst på Jimmy Fallons ‘The Tonight Show’ med nummeret ‘I miss you, I’m sorry’, er Gracie Abrams nu klar til at indtage resten af verden i fysiske rammer.

Gracie Abrams’ elektroniske bedroom-pop emmer af de samme lyriske kvaliteter, der sætter hende i kategori med blandt andre Phoebe Bridgers, Maggie Rogers og label-kammeraten Billie Eilish – en gruppe stærke, ufiltrerede kvinder, der sætter nye standarder for, hvad kvindelige popstjerner kan og vil. Abrams veksler billedsprog med personlige skildringer om hjertesorger, mens hun med sin æteriske falsetstemme betror lyttere og fans dybt bevarede hemmeligheder.

I juli udkom ep’en ‘minor’, hvor stjerne-producere som Joel Little (Taylor Swift, Lorde) og Blake Slatkin (Rod Wave, m.fl.) har skruet på knapperne, og Abrams skaber ny kant til sin elektroakustiske, nedbarberede guitarpop. Den selvbiografiske plade byder på hjerteskærende ballader som ‘Stay’, og allerede nu er Gracie Abrams i gang med at indspille materiale, der på et tidspunkt skal blive til amerikanerens debutplade.