Arrangementet er afholdt

Henrik Lindstrand (S)

Kashmir-medlem Henrik Lindstrand fremfører sine smukke klaverkompositioner i et intimt setup med et begrænset antal siddepladser på Hotel Cecil den 5. februar 2020.

De fleste kender ham nok bedst som mangeårigt medlem af Kashmir, men de seneste år har den herboende svenske pianist og komponist Henrik Lindstrand søsat en succesfuld solokarriere med albummene ”Leken” (2017) og ”Nattresan”, der udkom tidligere i år.

Lindstrands smukke, nysgerrige og stemningsmættede klaverkompositioner henter inspiration fra både landsmanden Jan Johannsons melankolske klassiker ”Jazz på svenska”, tyske Nils Frahm og neo-klassiske komponister som Eric Satie og Debussy.

Hans seneste album ”Nattresan” udkommer internationalt via det engelske label One Little Indian (Björk, Sigur Rós, Emilíana Torrini m.fl.), og Politiken tildelte det fem flotte hjerter og skrev, at ”Lindstrand ejer den sjældne evne, det er at kunne fremtrylle universer med meget små midler”. Gaffa uddelte fire stjerne og kaldte pladen ”dybtfølt og fascinerende smukt”, mens POV International kaldte den ”lige så fin og fragil som det smukkeste vinterlandskab”.

At Henrik Lindstrand også leverer varen live, understreger Gaffas anmeldelse af hans koncert på årets Heartland Festival. Her kvitterede anmelderen med fem stjerner og kaldte koncertoplevelsen ”utrolig smuk og afstressende, men samtidig så varieret, at der ikke er fare for, at man som lytter kommer til at kede sig”.