Arrangementet er afholdt

Mr. Silla / Auður / Team Dreams / Alvia

Hvad er det med islandsk musik? - Electro/indie

Islands Ambassade København og Hotel Cecil inviterer til to oktoberaftner i selskab med den islandske musik. Den anden aften i rækken giver et indblik i den sprudlende indie- og elektroscene fra Island med de fire bands Mr. Silla, Auður, Team Dreams og Alvia.

Island. Et lille land oppe mod nord, der kan prale af en blomstrende musikscene med alt fra hiphop, jazz, indie- og elektronisk musik til et af Nordens bedste symfoniorkestrer. Den 11. og 12. oktober tjekker en flok af de ypperste islandske musikere ind på Hotel Cecil i København og inviterer til to aftner med et kig ind i de pulserende islandske musiktendenser anno 2018. Svaret om hvad der præcist er så særligt ved den islandske musik, blafrer i den vilde islandske vind og der er god grund til at holde øje med, hvad de brygger på oppe mod nord.

Nogle vil mene, at kombinationen af den voldsomme islandske natur sammen med Islands tradition for vers og poesi slipper kreativiteten løs og måske  hjulpet med at opbygge musikscenen til den status, hvor et stort antal unge mennesker på øen er en del af et band, og at antallet af musikkere, der hitter ud over landets egen grænser er enormt taget det faktum, at landet har kun 330.000 indbyggere, i betragtning.

Island har mere at byde på end Björk og Sigurrós, så her er der mulighed for det københavnske publikum at få et indblik i det nyeste, den islandske musikscene har at vise.

Mr. Silla 
Auður
Team Dreams 
Alvia

Den 12. oktober er dedikeret til islandsk elektro- og indiemusik. Indiescenen på Island har blomstret i årtier, men den elektroniske scene er endnu ny men i den grad værd at holde øje med. Mange af de optrædende denne aften har tidligere været medlemmer af forskellige og velkendte bands, men der er også nytilkommere som Auður og Alvia. Alvia blev nomineret til “Nordisk Music Price” i 2018, og  Auður er så småt i gang med at bryde igennem på den danske musikscene. Mr. Silla og Team Dreams er begge sammensat af tidligere medlemmer af den berømte band Múm, Sing Fang og sangerinden Soley. Det bliver spændende at opleve, hvad de byder på i den nye sammensætning.

Koncerterne bliver afholdt i anledning af Islands 100-års suverænitetsjubilæum af Islands Ambassade I København, i samarbejde med Uton/IMX.