Arrangementet er afholdt

ADHD & Tomas R. Latin Trio 

Hvad er det med islandsk musik? - Jazzaften

Islands Ambassade København og Hotel Cecil inviterer til to oktoberaftner i selskab med den islandske musik. Første aften byder på jazzmusik fra de legesyge impro-jazz’ere fra ADHD og den latininspirerede jazzgruppe Tomas R. Latin trio.

Island. Et lille land oppe mod nord, der kan prale af en blomstrende musikscene med alt fra hiphop, jazz, indie- og elektronisk musik til et af Nordens bedste symfoniorkestrer. Den 11. og 12. oktober tjekker en flok af de ypperste islandske musikere ind på Hotel Cecil i København og inviterer til to aftner med et kig ind i de pulserende islandske musiktendenser anno 2018. Svaret om hvad der præcist er så særligt ved den islandske musik, blafrer i den vilde islandske vind og der er god grund til at holde øje med, hvad de brygger på oppe mod nord.

Nogle vil mene, at kombinationen af den voldsomme islandske natur sammen med Islands tradition for vers og poesi slipper kreativiteten løs og måske  hjulpet med at opbygge musikscenen til den status, hvor et stort antal unge mennesker på øen er en del af et band, og at antallet af musikkere, der hitter ud over landets egen grænser er enormt taget det faktum, at landet har kun 330.000 indbyggere, i betragtning.

Island har mere at byde på end Björk og Sigurrós, så her er der mulighed for det københavnske publikum at få et indblik i det nyeste, den islandske musikscene har at vise.

 

ADHD & Tomas R. Latin Trio 

Den 11. oktober tjekker jazz’erne ind. Den legesyge gruppe ADHD starter festen med sin velkendte improvisation og spontante kreative, “jammende” jazz. Bagefter fylder Tomas R. Latin trio scenen med sin latin-jazz. Tomas kender Danmark godt, hvor han har boet og studeret tilbage i 80’erne. Med ham spiller Sigtryggur Baldursson (tidligere medlem af Sugarcubes) og Omar Gudjonsson.

 

 

Koncerterne bliver afholdt i anledning af Islands 100-års suverænitetsjubilæum af Islands Ambassade I København, i samarbejde med Uton/IMX.