Arrangementet er afholdt

Jacob Gurevitsch

ekstrakoncert

Efter at havde turneret med Savage Rose, kickstartede Jacob Gurevitsch solokarrieren med det anmelderroste debutalbum Lovers in Paris. I dag er han en af de mest streamede guitarister i verden. Den 28. marts tryllebinder han Hotel Cecil med sit virtuose guitarunivers, der leder tankerne i retning af gamle italienske film og morgenture i Spanien.

Du kender måske Jacob Gurevitsch som guitarist i The Antonelli Orchestra – husorkester i tv-programmerne Toppen af poppen og Vild med dans – eller fra hans optrædener med Savage Rose, Cæcilie Norby og Erann DD. Hans seneste album Yellow Spaceship modtog 5 flotte stjerner af GAFFA og byder desuden på gæstevokal fra den spanske sangerinde og Grammy-nominerede Buika.

Gurevitsch’ guitarspil er rigt på tværkulturelle musikalske referencer, samt en stor fællesnævner, nemlig passionen. Han opdagede den spanske guitar under en turné som guitarist for Savage Rose, hvor han blev bedt om at åbne et nummer på spansk guitar. Siden da har han har dyrket den spanske guitar, og passionen har udviklet sig intens og lidenskabeligt. Gurevitsch har sin baggrund i jazz og soul og udnytter den spanske guitar til at udforske et mere melankolsk univers. Det er med strejf af Argentina, gamle italienske film og morgenture i Spanien og de nordiske landskaber.

Til koncerterne får Jacob Gurevitech selskab af Bastian Sjelberg (Gnags) på bas og Kristoffer Sjelberg (Malk de Koijn, Bikstok Røgsystem) på trommer.

“Hvis du holder af drømmemusik for det vågne sind og den søgende sjæl, der ser både smil og sorg i øjnene.” (Side33)