Arrangementet er afholdt

Kalaha x Aarhus Jazz Orchestra

Smeltedigelen bulderkoger med vestafrikansk funk, jazz og elektrorave, når Kalaha og Aarhus Jazz Orchestra inviterer til release-koncert på Hotel Cecil.

Til september mødes Kalaha og Aarhus Jazz Orchestra i et krydsfelt mellem jazzens improvisation, vestafrikansk funk og elektrorave med mellemøstlige undertoner, når de afholder release-koncert for et kommende fælles album på Hotel Cecil. Med sig har de den dansk/tyrkiske sangerinde Hilal Kaya og dirigent Jens Christian Chappe Jensen.

Kalahas musik kan bedst beskrives som grænsesøgende, energisk og transcenderende. Og dette forstærkes yderligere med Aarhus Jazz Orchestras 13 blæsere i ryggen og solistiske præstationer af nogle af Danmarks bedste jazzmusikere.

Det bliver et brag af en koncert, når alle 19 musikere står på scenen sammen og spiller helt ny musik skrevet af Kalaha, tyrkiske folkeviser i nye, uhørte versioner og ikke mindst et udvalg af Kalahas kendte numre som ”Özgürum Ben” og ”Cok Küstüm”, der har været i rotation i radioen.

Kalaha består af to af Danmarks mest prominente elektroniske musikere Spejderrobot og Rumpistol samt jazzmusikerne Emil de Waal på trommer og Niclas Knudsen på guitar. Kalaha har med deres fire udgivelser modtaget stor anerkendelse for deres genrefleksible og nysgerrige tilgang til musikken.

Hilal Kaya er en dansk/tyrkisk sangerinde og guitarist. Hun optræder med sange på tyrkisk og har dermed været medvirkende til nogle af Danmarks første tyrkisksproget radiohits. Udover at spille med Kalaha arbejder Hilal Kaya på dit debutalbum i eget navn, der er inspireret af anatolsk folkemusik, pop og jazz.

Aarhus Jazz Orchestra består af nogle af Danmarks bedste jazzmusikere og er et bigband med et særligt fokus på jazz og rytmisk samtidsmusik. Orkestret har samarbejdet med blandt andet Kurt Elling, I Think You’re Awesome og Girls in Airports og har gennem tiden modtaget stor ros og priser for deres brede samarbejder og nytænkende projekter.