10.05.2023
Kl 20:00
Dørene åbner kl 19:00
Pris: 250 kr. (Inkl. gebyr)
Siddepladser

Kasper Tranberg

ONE NIGHT ONLY AT HOTEL CECIL with special guest

Den anerkendte danske trompetist Kasper Tranberg holder todelt releasekoncert for sit nye album ‘Nobody’s Heart’ på Hotel Cecil med surprise gæstestjerne-vokalister og musikere Nils ”Bosse” Davidsen (bas & cello), Frands Rifbjerg (trommer), Samuel Hällkvist (guitar), Anders Filipsen (keyboards), Anders “AC” Christensen (bas) og Peter Bruun (trommer). 

Kasper Tranberg tilhører den absolutte elite af trompetister i Europa.

Hans dybtfølte verdensklasse-spil har kunnet opleves i en enorm vifte af konstellationer og situationer, og du har sikkert hørt Tranberg live eller på album med danske artister som fx Iceage, John Tchicai, Nikolaj Nørlund, Marilyn Mazur, Lars H.U.G., Efterklang, Jakob Bro, Ib Glindeman, Savage Rose og C.V. Jørgensen etc.

Dertil kommer Tranbergs mange og bemærkelsesværdige samarbejder med ikoniske og banebrydende jazzartister og improvisatorer f.eks. Brother Yusef Lateef, Mercer Ellington, Alexander Von Schlippenbach, Chris Potter, Jacob Andeskov, Tim Berne, Kip Hanrahan og Marc Ducret.

– Aftenens Program –

1. afdeling: Release koncert for Tranberg’s nye album ” Nobody’s Heart” (April Records)

Tranberg, Davidsen & Rifbjerg har optrådt sammen siden begyndelsen af ​​1990’erne, og i et repertoire der spænder fra tin-pan-alley-legender som Rodgers&Hart, til visionære Masabumi Kikuchi, til C.V. Jørgensen udtråler gruppens musik en lyttende og udforskende spillestil.

Med vægt på stilhed, melodi og tekstur er musikkens tone til tider melankolsk, fredfyldt og Tranbergs smukt kommunikerende og varme trompetlyd svæver over en seng af flydende bas- og trommetekstur og udvikler sig langsomt fra minimal og sparsom til tæt og kaotisk. Det er musik med noget på hjertet og trioen lader til at trække vejret som én, hvor hvert medlem sigter efter at få hver tone og lyd til at betyde noget. Ved at fange essensen af ​​hver af sangene, og unægtelig gøre dem til deres egne, er gruppen og albummet ‘Nobody’s Heart’ dybt personlig, meditativ og vedkommende nutids-jazz på højeste niveau!

Kasper Tranberg: trompet // Nils ”Bosse” Davidsen: bas og cello // Frands Rifbjerg: trommer

2. afdeling: Kasper Tranberg & The Future Ancestors, feat: Tre surprise gæstestjerne vokalister

Debut koncert!
“The Future Ancestors er et soul band der spiller al mulig musik” siger Tranberg og fortsætter;

”Miles ryger en bønne med Tarentino og Takemitsu, og Monk-Meets-James Brown-Meets-Paul Motian plus at Lee Scratch Perry laver musikken til en Kurosawa film”..det er nogle af de udgangspunkter vi har arbejdet ud fra i bandet. Det hele samler sig om Lollandsk Blues og min livslange fascination og dybe interesse for rituel og roots musik fra hele kloden i cool kuraterede covers og egne tunes.

Til denne koncert har jeg inviteret de mest seje og inspirerende vokalister med jeg kender og det bliver…noget helt specielt!”

Kasper Tranberg: trompet// Samuel Hällkvist: guitars // Anders Filipsen: keyboards
Anders “AC” Christensen: el-bas // Peter Bruun: trommer