Arrangementet er afholdt

Kvindestemmer

I år er det 13. gang, at Kvindestemmer bliver præsenteret.

Program for dagen:

11.30 Dørene åbnes.

11.50 Kvindestemmer introducere ved kunsthistoriker og redaktør Lisbeth Tolstrup.

12.00 Multikulturel trio
Sarah Yassen (England/Pakistan), sangskriver og vokalist, Anne Eltard (DK), violin, og Maren Hallberg (DK), harmonika, er alle tre med i Radiant Arcadia – et band med base i Danmark, som består af kvinder med forskellig kulturel og religiøs baggrund. Til Kvindestemmer 2019 har de tre musikerne sammensat et program med en blanding af folkmusik og sufisange.

 

Kl. 12.30 Forfatter Maria Giacobbe
Maria Giacobbe voksede op på Sardinien i et stærkt antifascistisk hjem. Blev dansk gift med forfatteren Uffe Harder og flyttede til Danmark.
Hun har skrevet digte, essays, romaner, noveller og erindringsbillederMaria Giacobbe har gennem sin forfattervirksomhed engageret sig i bl.a. Danske Forfatteres Fond til Ytringsfrihedens Værn, i Komitéen for Palæstinensisk-Israelsk Sameksistens og i Det Danske Center for Menneskerettigheder.
Hun har bl.a. modtaget Thit Jensens Forfatterlegat 1986, og Dansk Litteraturpris for Kvinder 1993.

 

Kl.13.00 Væver Ane Henriksen.
Ane Henriksen debuterede i 1983 på Den Frie med et stort vævet billede – ”Bunker” -, hvor materialet var fiskenet. Dengang var hun bosat i Hanstholm.
I 35 år har Ane Henriksen arbejdet med vævens trend og islæt og med materialet som en del af billedets udsagn.
Efter hun flyttede til København, er fortællingen fortsat med f.eks. brugte bankskjorter eller med menneskehår. Senest har hun samlet vanter – en slags byløvfald – langs cykelstierne, og viklet dem ind i en vækst – ”Urban Growth”.

Kl. 13.30 Pause

Kl.13.45 Forfatter Iben Mondrup
Hun fik sit gennembrud med romanen ”Godhavn” (2014). Her har barnets stemme en detaljerig og sanselig fortælling, hvor det at være fremmed var et centralt tema. Romanen, der modtog DR Romanprisen 2015, foregik ligesom sin forgænger ”Store Malene” (2013) i det postkoloniale Grønland, hvor Iben Mondrup selv er opvokset. I den ætsende slægtstragedie ”Karensminde” (2016) følger læseren den samme komplekse familie som i ”Godhavn”, og de er nu ældre og spredt ud over Danmark.

 

Kl. 14.20 Duoen Ida&Louise
Shtoltse Lider/Proud Poems – tekster af fire jiddishe digtere spillet af duoen Ida&Louise.  Louise Vase, vokal, piano, og Ida Gillner, sopransax, vokal, har sat musik til digte af Anna Margolin, Celia Dropkin, Malka Heifetz Tussman og Kadya Molodovsky. De var især kendt for deres tekster i tiden op mod 2. Verdenskrig, en periode, hvor jiddish kultur blomstrede. Sangene præsenteres på jiddish og engelsk og er musikalsk svøbt i en blanding af verdensmusik, klezmer, tango, jazz og 1920’r kabaretmusik.

Kl. 14.50 Forfatter Emma Bess
Emma Bess afsluttede sin uddannelse på Forfatterskolen i 2015. Hendes tid på skolen var bl.a. præget af eksperimenter med forskellige litterære genrer.
Emma Bess modtog i efteråret 2018 debutantprisen for novellesamlingen ”Mødre, døtre, søstre”. Novellerne fortæller i glimt om samhørighed og intimitet i de tætte relationer men også ensomhed og længsel efter hinanden. Debutbogen, som i sin form kombinerer genkendelig hverdagsrealisme med indre monologer, udtrykker sansebeskrivelser i et poetisk billedsprog. Der er tale om et forsøg på at give plads til de følelser, som ellers er tabuiseret og skubbes væk.

Se flere oplysninger om de optrædende på www.folkevirke.dk

 

Café: Der kan købes sandwich, øl, vin, vand, the og kaffe.

Billetter købes ved indgangen.

Arrangører: Folkevirke, Kvinder i Musik, Kvindelige Kunstneres Samfund og Dansk Blindesamfunds Kvinder.

Yderligere info: folkevirke@folkevirke.dk

Økonomisk støtte fra:
Statens Kunstfond
Kvindernes Bygning
Dansk Musiker Forbund
Københavns kommuneFolkevirke
Kvindelige Kunstneres Samfund

Ret til ændringer forbeholdes.