Arrangementet er afholdt

Marc Facchini & Den Usynlige Hånd

Support: Nicolai Noa

Søndag d. 16. september står albumaktuelle Marc Facchini klar til at give dig en søndagsoplevelse lidt udover det sædvanlige, i Hotels Cecils stemningsfulde rammer.  

Siden 2010 har Marc Facchini været en væsentlig kunstner på den danske musikscene; først med det KarriereKanon-vindende rockband Mescalin Baby, siden i det genreskabende indie-classical-orkester Mother Lewinsky, og i de senere år som soloartist, med tre anmelderroste albums, en DMA-nominering og en lang perlerække af koncerter i rygsækken. Det nyeste skud på stammen, albummet Himmelmekanik, udkom 27. april, og modtog blandt andet følgende skudsmål fra Dagbladet Information:
“I en afbalanceret, musikalsk vekselvirkning mellem bragende agitation og intim minimalisme viser dansk-italienske Marc Facchini med sin tredje plade, at han er en sangskriver af høj karat. Sjældent har dansksproget folk lydt så nærværende og nødvendigt.”

Himmelmekanik er den tredje i rækken af soloudgivelser, med den erklærede intention, at tage den danske sangskrivningstradition videre til nye generationer under nye omstændigheder. Forbillederne spænder vidt; fra Allan Olsen, Sebastian og Povl Dissing til internationale navne som Arvo Pärt, Nusrat Fateh Ali Khan og Ali Farka Touré. Marc Facchini uddyber:
”Jeg vil gerne lave noget musik, som på moderne vis forholder sig til de magiske danske sange, som er blevet skrevet de sidste 50 år. I dag er der kortere fra Thisted til Tokyo, end nogensinde før. Når jeg beskæftiger mig med noget så kasse-agtigt som dansk sangskrivning, giver det mening at inkorporere estisk minimalisme, sydasiatisk suf-sang og malinesisk blues, fordi alle de ting er en del af, hvordan Danmark lyder i dag.”

Bandet Den Usynlige Hånd udgør størstedelen af de medvirkende på Himmelmekanik. Imellem sig har de optrådt med så forskellige navne som Cancer, Kira Skov og Søren Kragh-Jacobsen.

Den Usynlige Hånd består af:
Alexander Mackenzie – guitar
Jacob Koefoed – trommer
Maria Jagd – violin, bratsch
Moogie Johnson – pedalsteel, guitar
Torben Westergaard – bas

Support: Nicolai Noa

Nicolai Noas dybe vokal er for nogle bedst kendt fra Magnolia Shoals storladne rockunivers. Med sin kommende dansksprogede EP, Gælden, går Nicolai Noa solo under eget navn. Selvom mørket stadig lurer, er lydbilledet lettere og mere poppet. Omkvædene er fængende og teksterne bittersøde. Med en selv- og samfundskritisk tone bliver hverdagssituationer til sørgmodige hits med et ligefremt udtryk.