Arrangementet er afholdt

Marius Ziska (FO)

Support: Tundra

Færøske Marius Ziska kommer til Hotel Cecil med et nyt album i tourkufferten.

Det færøske band Marius Ziska har med deres nordiske lyd markeret sig som et af de mest interessante navne på den færøske musikscene. I medierne er de bl.a. blevet sammenlignet med Ásgeir og Bon Iver, og bandet har opnået international anerkendelse i løbet af de seneste år – senest har de spillet The Great Escape Festival i 2022.

Bandet har i mange omgange været i Danmark og optrådt med deres anerkendte live-setup, hvilket har skabt en stor dansk fanbase. I februar 2020 var de på tour i hele landet, og i november 2022 kunne de atter opleves til tre eksklusive shows på dansk grund.

Til begge koncerter medbringer gruppen deres femte album RÚM, som udkommer 10. marts 2023, et album der tager Marius Ziskas elektroniske popmusik og færøske melankoli til et nyt niveau. RÚM er nemlig udarbejdet i samarbejde med den verdenskendte musiker Rob Moose (Bon Iver, Phoebe Bridgers, Paul Simon, Taylor Swift, Alabama Shakes), som har komponeret og spillet strygerarrangementer på flere af sangene.

Forud for albummet deler Marius Ziska singlen ”Klovin”, et af pladens mest energiske tracks, der emmer af livlig pop og good vibes. Som kvindelige modsvar og korstemmer til forsanger Marius synger de tre spirende pop/soul-artister Marianna Winter, Katrina Olsen og Jasmin Mote, og produktionen er fyldt med vocoders, synthezisers og et bassriff af en anden verden.

Sangen handler om at kæmpe med et indre raseri, der skal bevares i en ydre ro – om at lade sine frustrationer omkring vores verden og omgivelser prelle af. Det hele sker momentært, og i de øjeblikke opstår en harmoni i det todelte. Fra at have været nærmest bange for sin egen håbløshed, mærker man pludselig klarhed, når man lærer at tæmme sig selv.

Bandets faste tekstforfatter Hans Jacob Kollslíð fortæller:

”Klovin” betyder ’kløvet i to’ og handler om at sætte dig selv til side – ikke i bytte for penge, talent eller berømmelse – men for at finde ro. Robert Johnson solgte sin sjæl til djævlen i bytte for guitarevner. Faust solgte sin sjæl til Mephistopheles i bytte for uhæmmet nydelse og frihed. I denne fortælling lærer hovedpersonen at pante sin sjæl for at få fred.

Support:

Anført af den stærke og karismatiske sangpersonlighed, Sofie Trolle, er Tundras musikalske udtryk en eksplosion af Nordjysk karisma, når det er allerbedst! Formet af akustiske instrumenter,  i samspil med violin og electronics, inviteres publikum med ind i et stemningsfuldt, brutalt – lige på grænsen univers, hvor det legende og improvisatoriske møder sirlige, skarpskårne folkpop-kompositioner. På grænsen mellem det hudløst ærlige og ekstremt intime, oplever du livets facetter helt tæt på, når Sofie Trolle og Tundra folder det danske sprog ud i dimensioner du endnu ikke vidste fandtes!