28.09.2023
Kl 20:00
Dørene åbner kl 19:00
Pris: 280 kr. (Inkl. gebyr)
Ståpladser

Nikolaj Nørlund

Eminent dansksproget lyrik tilsat berusende musikalsk melankoli – Den hyldede sangskriver Nikolaj Nørlund er aktuel med nye sange, som han vækker til live på Hotel Cecil. 

Siden solodebuten ’Navnløs’, der bød på nyfortolkninger af Michael Strunge-digte, har Nikolaj Nørlund udfordret og skubbet sine egne og publikums grænser med adskillige projekter gennem tekst og musik. Han har udgivet et album med Copenhagen Phil, oplyst Koncerthuset med en perlerække af musikalske gæster som Carl Emil, Pil, Oh Land og Jonas Bjerre og så er han blevet kaldt Danmarks svar på alt fra Damon Albarn til Leonard Cohen.

Nikolaj Nørlund er dog helt sin egen – en mester inden for sit felt, som let gøre krav på titlen som en af Danmarks fineste sangskrivere.

Han er nu aktuel med nye sange, som singlen ‘Den Nye Danske Sommer’ med Mew-forsanger Jonas Bjerre. Det er en kærlighedssang anno 2023 med alt hvad det indebærer af udfordringer og med en ny Nørlund-lyd kreeret i samarbejde med keyboardmesteren Adi Zukanovic.

Nørlund har udgivet syv-otte ambitiøse udgivelser i eget navn, der har sikret ham topanmeldelser i alt fra Politiken, Jyllands Posten og Soundvenue. Via sit pladeselskab Auditorium har han sideløbende produceret og udsendt kunstnere med sans for såvel det sproglige som det musikalske. Ud over hans succesfulde relancering af koryfæet Niels Skousen i 2002, kan Ulige Numre, Jens Unmack, Maskinvåd og Martin Ryum nævnes.

Han har desuden været medlem af gruppen Trains And Boats And Planes og er periodevis aktiv i gruppen med det engelsksprogede projekt Rhonda Harris ved siden af sin solokarriere.

I 2003 vandt han en Danish Music Awards i kategorien Årets producer og i 2006 en Steppeulv ligeledes i kategorien Årets producer. I 2012 modtog Nørlund Niels Matthiasens kulturpris “Kultur-Niels”.