Arrangementet er afholdt

No Knox + De Må Være Belgiere

Et af Danmarks definerende punkbands No Knox spiller koncert på Hotel Cecil den 18. marts.

No Knox blev dannet i Rødovre i 1977. 45 år senere betragtes de af mange som et af Danmarks allerførste punkbands side om side med grupper som Sods (senere Sort Sol) og som en slags anarkistisk bannerfører inden for genren. Den danske gruppe skilte sig dog ud med deres eksperimenterende tilgang til genren, der hentede inspiration fra både verdensmusik til hvirvlende improvisation.

Bestående af Per Buhl Acs (bas, vokal), Niels Thomsen (guitar, vokal), Jesper Reisinger (guitar), Svend Bjerre Overgaard (trommer) og senere Vagn Erik Olsson (sax), havde No Knox en kaotisk og improviseret tilgang til musikken, der ofte bød på et virvar af spontane indfald. Senere blev bandets kompositioner mere strukturerede og groovede, dog uden nogensinde at gå på kompromis med den anarkistiske grundform, der var indlejret i gruppen DNA.

Bandet debuterede live i 1978 på Månefiskeren på Christiania sammen med Sods og Elektrochok, hvor Rødovre-gruppen blev sammenlignet med The Residents og Captain Beefheart af fanzinet Iklipsx. Siden spillede de til mange af de første danske punkfestivaler som Concert of the Day, Pære Punk, Concert of the Moment, Concerto de Nobrainos insanos, Nosferatu Festival og mange flere.

Bandet spiller nu en særlig koncert på Hotel Cecil, hvor de optræder med 1979 holdet Niels Thomsen, Vagn Olsson, Per Buhl Acs og en gæst fra samme æra.

+ De Må Være Belgiere
Gennem 1980’erne var De Må Være Belgiere en del af den danske postpunkscene. De blev dannet i 1982 i Aarhus og varmede snart op for bands som Sods, Ballet Mecanique og John Cale. Den oprindelige konstellation eksisterede frem til 1986, hvorefter gruppen blev opløst.

I 2017 blev gruppen gendannet, og spillede i den forbindelse sin første koncert i 33 år på spillestedet Alice i København. Siden er det blevet til to albums og en række koncerter i Danmark. Gruppen har netop udgivet ny single Polka fra et kommende album, og i den forbindelse spiller de med No Knox på Hotel Cecil til marts.