Arrangementet er afholdt

Palace Winter

support: Atusji

Når Palace Winter leverer deres højenergiske kraut-inspirerede rock, er det en hypnotisk oplevelse med kaskader af lyd fra guitarer og synthesizere i smuk symbiose. Den dansk-australske duo indtager Hotel Cecil den 27. april.

Palace Winter (Carl Coleman og Caspar Hesselager) udgav deres seneste album ’Nowadays’ i maj 2018 til store roser i både ind- og udland. Både P3, P4 og P6 Beat spiller musikken flittigt og af GAFFA kaldes albummet ”indierock i verdensklasse” – alt imens internationale sværvægtere som britiske BBC Radio 6 Music og amerikanske New York Times heller ikke skorter med de lovprisende ord.

Debutalbummet ‘Waiting For The World To Turn’ fra 2016 ansporede en Europa-turné og gav dem en dedikeret fan-base over hele verden.

Det nye album ‘Nowadays’ handler om dødelighed, den menneskelige tilstand og udfordringerne ved at være til stede i en verden fyldt med distraktioner. Palace Winter har med ‘Nowadays’ udviklet deres filmiske og dynamiske lyd og skabt et album, der maler et mangfoldigt lydbillede. På førstesinglen ‘Take Shelter’ introducerer Palace Winter eksempelvis universet med en grandios og smuk, men på samme tid insisterende klaverfigur – mens universet udvides yderligere med andensinglen ‘Empire’ hvis blødende strygertema og storslåede, fængende synthesizers tilføjer en organisk og næsten romantisk dimension til bandets udtryk. På den måde kommer Palace Winter bredt omkring og har skabt et album, der veksler mellem skrøbelige ballader, højenergiske, stikkende guitarlinjer, tårnhøje og atmosfæriske synths samt insisterende beats.

Når bandet spiller på Hotel Cecil bliver det med sangene fra Nowadays såvel som debutalbummet Waiting For The World To Turn fra 2016 og EP’en Medication fra 2015 i bagagen.

ATUSJI tager udgangspunkt i singer/songwriter-traditionen, men moderne i sin fusion af hiphop, emo- tendenser og musik fra 00’ernes alternative hitlister. Terkels musikalske erfaring og personlige refleksioner afspejles tydeligt i det nye materiale, der med sin downtempo melankoli på en gang føles som dagbog og dele-terapi.

Det har været vigtigt for mig at åbne mig op i de her sange og fortælle, hvad der foregår i mit hoved for tiden,” siger Terkel Atsushi Røjle om projektet. “Sangene har fungeret som små øer af neverending overvejelser og følelser, jeg har kunnet befri mit hoved for og sende ind i harddisken. Derfor er det også vigtigt for mig at det her musik bliver udgivet i mit eget navn. Jeg har aldrig glædet mig så meget til at udgive musik som nu.

Materialet skrives og optages af ATUSJI, og mixes simultant i samarbejde med tonemester Jacob Brøndlund (Gents, Boundaries). På produktionssiden eksperimenteres der med form i stil med soveværelsesproduktioner og mixtapes fra diverse genrer, hvor korte og lange numre med forskellige lydbilleder blandes. Synthstabs og klaverer re-ampes og overstyres; vokaler strækkes og re-pitches; guitarer er skiftevist knastørre og helt udtværet. Resultatet er en vild blanding af lo-fi og hi-fi, hvor både produktion og sangskrivning trækker tråde fra Elliott Smith til Joji. Det kan på denne måde kaldes en ny måde for singer/songwriter musik.