Arrangementet er afholdt

Pil

support: YUMA

Ensomhed og ulykkelig kærlighed tages under kærlig behandling i Pils dansksprogede popunivers på Hotel Cecil den 21. maj

Pil skriver dansksprogede sange om de skæve følelser i et opløftende og legende popunivers. Ensomhed og ulykkelig kærlighed beskrives så præcist som muligt, så lytteren kan mærke at der er noget på spil og samtidigt kan nikke genkendende til de udpenslede, pinlige scenarier. Som når Pil står på et levende dansegulv, omringet af mennesker, og aldrig har følt sig mere ensom i hele sit liv.

I efteråret 2019 udgav Pil sin første EP “Når Du Går Herfra” og fik særligt ros for sine velskrevne danske tekster, som af Soundvenue blev kaldt “mesterligt konstrueret”. Især sangen “Nattely” har givet Pil en masse omtale i musikmagasiner og loyale lyttere på Spotify, hvor nummeret har rundet 700.000 streams. Siden har hun udgivet singlerne “Gulvet” og “Omvendt”, hvor sidstnævnte er en duet med Andreas Odbjerg, som er i rotation på P4.

Som vinder af dette års KarriereKanonen, har Pil deltaget i en bred vifte af brancherelaterede events såsom pressetræning, live coaching og møder med branchefolk, og dette har skabt en del opmærksomhed omkring hendes musik – især efter finalen i DR’s Koncertsal.

I december 2019 deltog Pil i Spotifys netværksmiddag under initiativet “Equalizer Project”, som sætter fokus på kvindelige artister, sangskrivere og producere, og her fik hun muligheden for at dele personlige erfaringer med sin store inspirationskilde Medina.

For Pil er det altafgørende at musikken er vedkommende og nem at forstå, så lytteren fanges ind allerede fra de første sungne linjer. Dette gør sig også gældende til hendes koncerter, hvor Pil inviterer publikum helt tæt på i en nærværende og nærmest venskabelig stemning.