15.11.2020
Kl 20:00
Dørene åbner kl 19:00
Pris: 170 kr. (Eks. gebyr)
Siddepladser

Rikke Thomsen

Sidste år bragede Rikke Thomsen gennem lydmuren på sin egen stille, sønderjyske facon og den 15. november kommer hun til Hotel Cecil med hånden fuld af nye sange, såvel som sangene fra “Omve’n Hjemve”, svøbt i sjove, skæve og underspillede anekdoter fra livet på og af landevejen. Koncerten er med siddepladser og et begrænset antal billetter. 

Alene med sin guitar, sang hun om ikke at høre til, om udlængsel og om hjemve… på klingende sønderjysk. Singlen Åltins Koldt i København, gik viralt på samtlige danske medier, stærkt efterfulgt af EP’en Omve’n Hjemve -6 sange, der ramte Sønderjylland direkte i hjertekulen og hurtigt spredte sig ud i årerne til det ganske danske land.

Rikkes fortællinger omhandler det nære, det kære og den tunge kuffert, hun har taget med sig, fra sin lille flække i Sønderjylland. Sangene er skrevet med kærlighed, skrøbelighed og som en stille opsang og cadeau til dem og det, hun kommer fra. Guitarspillet er stærkt og gennemtænkt og indkapsler sangene på særlig fornem vis i et, på een og samme gang, moderne og traditionelt singer/songwriter univers.

Efter udgivelsen af Omve’n Hjemve, modtog 28-årige Rikke Thomsen Modersmål Prisen 2019 for sin indsats for den sønderjyske dialekt – tilmed som den yngste modtager nogensinde.