Arrangementet er afholdt

Rock For Hjemløse

m. Jesper Binzer, Sanne Salomonsen, Johan Olsen, Allan Olsen, Søren Sko, Electric Guitars

Rock For Hjemløse løber af stablen lørdag den 5. januar 2019, hvor en række etablerede musiknavne spiller for at samle penge ind til de, der lever på gaden og mangler tag over hovedet. Initiativet kommer fra et usædvanligt samarbejde mellem en ejendomsmægler og en rockmusiker. Spillestedet Hotel Cecil stiller rammerne til rådighed, og tanken er at gøre Rock For Hjemløse til en årlig begivenhed.

Jesper Binzer, Sanne Salomonsen, Johan Olsen, Allan Olsen og Søren Sko. Electric Guitars med guitaristerne Søren Andersen og Mika Vandborg i front som husorkester. Toke Mathias Riskjær som special guest. Simon Jul som konferencier. Det er programmet, som venter de, der køber billet til Rock For Hjemløse 2019.

Idéen til Rock For Hjemløse blev født, da ejendomsmægler Camilla Lindhard sidste år så dokumentarprogrammet 52 dage som hjemløs på DR. Her flyttede journalist Toke Riskjær på gaden uden penge eller dankort for at leve som hjemløs. Som både beboer og mægler på Vesterbro var Camilla vant til at se alle slags mennesker og dagligt opleve bylivets sammensatte mangfoldighed. Men dokumentarens direkte indblik i, hvordan det er at leve som hjemløs, gjorde alligevel dybt indtryk. Camilla fik sin mand, guitarist og producer Søren Andersen, til at se programmet, og de fik begge lyst til at gøre en forskel.

”Det føltes så urimeligt,” siger Camilla Lindhard. ”Her sad jeg som ejendomsmægler og formidlede hjem til de, som har pengene til det, og så føltes det som om, jeg intet kunne gøre for de, som virkelig ikke har tag over hovedet. Søren og jeg blev enige om, at hvis vi kunne gøre bare en lille forskel, ville vi gøre det. Og så opstod idéen om at lave en støttekoncert. Gennem Sørens mange år som musiker har han spillet med mange store danske navne, og heldigvis sagde de ja til at hjælpe, da han ringede til dem.”

Hele overskuddet fra aftenen går ubeskåret til hjemløse og doneres via projektet Hellebroen, som både er et værested for unge hjemløse, et væksthus og en forening, der drives af frivillige.