Arrangementet er afholdt

Saturnus + Esoteric (UK)

Support: Helevorn (ES)

Saturnus og britiske Esoteric bringer sønderrivende doom metal fra begge sider af Nordsøen til Hotel Cecil den 2. november.

I 1991 fandt Saturnus sammen om dødsmetallen, men bevægede sig siden over i doom genren. Siden har de inkorporeret elementer af melodisk død og et strejf af gotisk metal i deres musikalsk sfære, hvilket bindes sammen af frontmanden Thomas A.G. Jensen vokal, der veksler mellem rene melodier og flænsende growl.

For første gang siden 2012 er den danske gruppe nu på vej med deres nyt udspil ‘Before the Storm’, der bringer dem forbi Hotel Cecil til november. I løbet af karrieren har de opnået bred anerkendelse inden for doom metal, udgivet 3 album, afholdt 25 års jubilæum og spillet koncerter over hele Europa og på festivaler som Brutal Assault, Copenhell og mange flere.

Denne aften deler de scene med britiske Esoteric, der betragtes som en af fakkelbærerne for funeral doom metal. På tværs af en håndfuld anerkendte dobbeltalbum har gruppen siden 90’erne udforsket et væld af genre med inspirationer fra Morbid Angel and My Dying Bride.