Arrangementet er afholdt

Speaker Bite Me

Releasekoncert - support: Bona Fide

Den 12. oktober udgiver danske Speaker Bite Me deres første album i 11 år, og den 13. oktober spiller de releasekoncert på Hotel Cecil.

Siden sin begyndelse i slut-90’erne har Speaker Bite Me fået mange genreprædikater på sig; artrock, støjrock, indie, avantgarde og sågar blevet omtalt som “den danske Sonic Youth”. Selv vil bandet gerne anses som et genuint og sammenspillet band.
Siden 1997 har Speaker Bite me udgivet en stribe plader, som er blevet vel modtaget af kritikere såvel som publikum.

Selvom det er 11 år siden, bandet udgav albummet ‘Action Painting’, har bandet mødtes jævnligt for at komponere og spille. Det nye album, ‘Future Plans’, er skrevet på frustration, og med albummet viser de, at alder ikke er og ikke skal være en hindring for nysgerrighed og for at opsøge voldsomhed. Albummet er indspillet i en krigstid og er en reaktion på den. Signe Høirup Wille-Jørgensen fortæller om albummets musikalske og tematiske bearbejdning af krigstiden, vi lever i:
“Vi har altid været et opdelt land, men inden for de sidste to tiår har vi set, at yderpolerne er spidset til. Og at skellet imellem velfærd og fattigdom er blevet større. Den tendens ser man over hele Europa. Blikket imellem menneskene forsvinder. Måske i afmagt. Selvcentrering? I stedet for at nyde vores velfærd, så kæmper vi nu for vores egen opretholdelse af overskud. På vores album tager vi livtag med den krigstid, vi lever i. Vi har brug for mere nærhed og mening i vores liv uden al den angst. Det kræver koncentration, så vi alle sammen kan løse det. Vi håber, at musikken vil frigive noget, noget ophobet”.
Tilgangen har ikke været anderledes end tidligere, men bandet har i deres søgen efter et nummers forløsning eller nødvendige krampetrækning undersøgt soniske og melodiske grænseflader.
Bandet allierede sig med Nis Bysted i den endelige indspilningsproces af Future Plans for at indfange den støj, som Speaker Bite Me, går så meget op i at formidle og spille frem sammen. Albummet er indspillet live og resultatet er en ægte rockplade, som du kan høre den 13. oktober på Hotel Cecil.

Speaker Bite Me består af Signe Høirup Wille-Jørgensen (aka Jomi Massage), Emil Landgreen Kasper Deurell og Martin Ryum.

Support: Bona Fide