Arrangementet er afholdt

Stu Larsen & Natsuki Kurai (AUS & JAP)

Support: The Heart and The Void

Den australske singer/songwriter Stu Larsen har i de sidste otte år fulgt sin drøm til dørs om at leve af musikken og turneret verden rundt med sin sagtmodige australiana-folk, der, når det er allerbedst, har en umiskendelig lyd af Laurel Canyon-scenen i 1960’erne og 70’erne.

Den tidligere bankansatte-gone- (selverklæret) vagabond har i tråd med sin omstrejfende tilværelse, hvor han rejser uden unødvendig oppakning, groet sig et langhåret og –skægget look, og sideløbende med dette fået udgivet to plader og en lille håndfuld EP’ere. Det har tidligere bragt Larsen forbi Danmark med blandt andet flere koncerter på Ideal Bar som opvarmning for engelske Passenger, samt senest i Lille Vega.

Undervejs på sin kontinuerlige rejse/turné stødte Larsen, der ganske korrekt har danske aner, tidligt ind i den japanske mundharmonikaspiller Natsuki Kurai, med hvem han har fået et musikalsk fælleskab på benene, selvom ingen af dem kunne modpartens sprog i starten. De måtte derfor kommunikere igennem musikken, og det har resulteret i et solidt venskab, foreløbigt to EP’ere samt flere fællesturnéer. Det er en sådan en af slagsen, der bringer Larsen/Kurai forbi Hotel Cecil den 24. oktober i kølvandet på den seneste EP, der meget rammende blot er betitlet ”Stu Larsen & Natsuki Kurai II”.

Og samarbejdet er i den grad noget, der har fået tingene til at gå op i en højere enhed. Kurai er en særdeles speciel mundharmonikavirtuos, der supplerer Larsens blidt hæse vokal, rejsedagbogs-tekster og fingernemme guitarspil med ekspressionistiske blues-klange det ene øjeblik, og det næste bevæger sig sine egne veje ud mod horisonten. Det danner en helt speciel atmosfære, der ikke rigtig kan sammenlignes med noget andet, og nu byder der sig altså endnu en chance for den voksende skare af Larsen-fans.