Arrangementet er afholdt

Sudan Archives (US)

Support: The Growth Eternal

Den amerikanske r&b-virtuos Sudan Archives forener kontinenter gennem attitude, personlige tekster og violinspil af en helt anden verden. 12. november gæster hun Hotel Cecil med et spritnyt album på trapperne.

I Sudan Archives alias Brittney Parks’ univers står R&B for rebelsk og banebrydende. Hendes debutalbum, ‘Athena’ fra 2019, er rost til skyerne og er en gavebod af hip hop-beats, glitrende elektroniske strømninger og selvlært violinspil med rødder i nordafrikanske traditioner. Den musikgeografiske spændvidde i Sudan Archives’ ikonoklastiske lyd føjer særegne modsætninger til hendes popperler, der både kan være skrøbelige og selvsikre, sparsommeligt instrumenteret og fyldt med facetter.

Bevæbnet med heterogene inspirationskilder – fra Francis Bebey over Stravinskij til Mira Ben-Ari – skubber Sudan Archives til stilistiske grænser med sin dekonstruerede afrofuturisme, som på den selvbetitlede debut-ep fra 2017 og ep’en ‘Sink’ fra året efter. Her holder Brittney Parks sig hverken tilbage med at eksperimentere eller blotlægge dybt personlige og nærgående fortællinger om blandt andet religion, sensualitet og kvindelighed.

I 2019 krystalliserede Sudan Archives så den eklektiske lyd fra de hypede ep’er på debutalbummet ‘Athena’, som blev modtaget med begejstring af en lang række medier med blandt andre New York Times og Pitchfork i spidsen. Debutalbummet bliver nu fulgt op af ‘Natural Brown Prom Queen’, og der hersker allerede store forventninger til det nye album takket være tre dugfriske singleudspil fra Sudan Archives’ hånd: fra hittet ‘Home Maker’ til ‘Selfish Soul’ og videre til den soul-prog’ede energiudladning ‘NBPQ (Topless)’. Sudan Archives er med andre ord en musikalsk ener, der må og skal opleves.