Arrangementet er afholdt

The Reptones / Select Captain

 

To af de største navne på den danske indie-folk scene – THE REPTONES og SELECT CAPTAIN – optræder sammen, når Hotel Cecil torsdag den 12. august lukker op for en dobbeltkoncert med håndspillet americana i særklasse.

THE REPTONES
”Det er ikke ofte, at livets ulidelige lethed bliver lydsat med så stor finesse på en dansk plade (…) Et af de væsentligste danske americana-navne”

Sådan lyder ordene fra den garvede anmelder Jan Eriksen i hans 5-stjernede anmeldelse i POV International af The Reptones helt nye album – Painkillers & Wine – der med 4- og 5-stjernede anmeldelser i bl.a. Politiken, Weekendavisen og Morgenavisen Jyllands-Posten er blevet overordentligt godt modtaget i den danske presse.

Med fem album på bagen og over 300 koncerter i kalenderen siden debutalbummet fra 2012, har The Reptones i stigende grad fundet et særegent udtryk, der spænder fra psykedelisk country og melankolsk indie til tonstung folk-rock og melodiske ballader.
På deres nye album ‘Painkillers & Wine’ er The Reptones gået fra at være en kvintet, til at være en duo bestående af Bo Bech Arvin og Kim Heibon, som har arbejdet tæt sammen om de nye sange. Den nye konstellation har resulteret i en koncentreret sound med fokus på atmosfære, dynamik og nærvær, hvor de gode melodier og Bo Bech Arvins stærke vokal er i centrum på bandets nye sange.

Under indspilningerne allierede The Reptones sig med dansk indierocks nestor Nikolaj Nørlund (Niels Skousen, Jens Unmack, Ulige Numre m.fl.), som med sin produktion og mix har sat sit tydelige præg på albummets organiske og mellow lydbillede. Nørlund har fremelsket et stemningsmættet udtryk, der veksler mellem ro og anspændthed, og samarbejdet har været en positiv oplevelse for begge parter.
Live kalder det nye album kalder et nyt set-up med en mere ligelig fordeling af det håndspillede og det elektroniske. Derfor leger The Reptones på deres aktuelle tour både med trommemaskiner og elektroniske flader, der blander sig elegant og smagfuldt med bandets velkendte, håndspillede udtryk.

SELECT CAPTAIN
Select Captain har de seneste år være det musikalske alias for sanger, sangskriver og guitarist Kristian Gaarskjær. Hans projekt er nu blevet udvidet til en duo med producer, sangskriver og multiinstrumentalist Søren Vestergaard (Pernille Rosendahl, S. Vestergaard) som den anden halvdel. Live optræder Select Captain som en trio med trommeslager Johannes Gissel som det sidste medlem.

I september 2020 udgav Select Captain albummet Comes in waves til store anmelderroser (bl.a. 5 stjerner til pladen fra GAFFA, Side33 og GFR). Albummet er et dybt personligt og ærligt album der kredser om angst, depression og misbrug, men også om at komme sikkert ud på den anden side.

Resultatet er et album med en unik, organisk og ambient lyd i et mix af akustiske og elektroniske instrumenter med et fokus på stærke melodier og en produktion der på én gang føles både moderne og traditionel. Tilsammen skaber det et særegent og personligt lydunivers. Som et møde mellem Ryan Adams, Thom Yorke, The National og Depeche Mode.

Select Captain har udgivet musik siden 2014, hvor det er blevet til fire albums og en EP. Talrige singler har været spillet i Danmarks Radio P4 og P5 og det er blevet til mere end 200 koncerter i Danmark, Tyskland og Holland, bl.a. som support for større navne som George Ezra, Ed Harcourt, The Lone Bellow, Jonny Lang, Lissie, Roo Panes og mange flere.

Samtidig har Select Captain opnået stor succes på streamingtjenesterne med mere end 2 mio. streams på Spotify alene.