25.11.2023
Kl 20:00
Dørene åbner kl 19:00
Pris: 250 kr. (Inkl. gebyr)

Thorbjørn Risager & The Black Tornado

Thorbjørn Risager & The Black Tornado indtager Hotel Cecil med soul, Chicago blues, boogie og rock ‘n’ roll. 

Gennem de sidste tyve år har Thorbjørn Risager & The Black Tornado sat spor i hele Skandinavien, Europa, Canada, USA og Asien. Risager har haft æren af at dele scene med the Buddy Guy og Doyle Bramhall II i Indien. Han har spillet med navne som Robben Ford og Kim Wilson (The Fabulous Thunderbirds) og varmet op for Bonnie Raitt og Tedeschi Trucks Band.

På alle måder er bandet rigtige “road warriors”, der bruger 9-10 måneder om året på at turnere, men det er aldrig noget, de har taget for givet. “Alle koncerter er unikke oplevelser. Man ser bare ud på publikums smil og reak=oner, og så ved vi, at det vi laver, giver mening”, fortæller Risager.

De har vundet fans i alle verdenshjørner på deres utal af rejser over hele kloden – selv Elwood Blues himself, Dan Ackroyd, som hyldede deres “Hot rhythm and blues” og tilføjede: “Risager’s got a great voice, great delivery and feels the blues. The songs are original, but sound like they come from a Stax recording session circa 1965.”

Deres nyeste album ‘Navigation Blues’ åbner med titelnummeret – den sepiatonede blues-tramper, hvor Risager vrængende synger “Truckloads of darkness here, and my matches are soaking wet…will this black night ever end.” Herefter følger de brændende guitarlicks i “Watch The Sun Go Down” – en rigtig sydstatsrocker i bedste ZZ Top-stil, der er som et soundtrack till en strålende ørkensolnedgang i en Tarantino-film, hvor hovedrollen køligt sætter foden på pedalen og forsvinder i horisonten.

Til november bringer de sangene til Hotel Cecil til et brag af en blues aften.