Arrangementet er afholdt

VÍÍK & Stundom

VÍÍK & Stundom vækker 1000 års nordisk folkemusik til live, når de spiller koncert på Hotel Cecil d. 1/12.

Både VÍÍK og Stundom har spillet på nogle af nordens største festivaler, udgivet musik der har fået masser af medvind og modtaget flere priser for deres kunst. Nu står de sammen omkring musikken, og er i fællesskab klar til at give publikum en kunstnerisk oplevelse udover det sædvanlige.

Denne aften samles to stærke bands indenfor folkemusikken på Hotel Cecil omkring musikken og udforsker, hvordan verden og følelser ser ud, når man formidler dem gennem musik, mens de overfører folkemusik fra de sidste 1000 år til 2022.

VÍÍK (NO/DK)
Det fremadstormende orkester VÍÍK, med den karismatiske forsanger Elisabeth Vik i front, er på deres korte karriere efter deres debut i 2019, blevet kendt for deres medrivende sceneshow, drabelige historier og en spilleglæde, der smitter langt ud over scenekanten.

Sekstetten trækker på deres traditioner fra Norge, Danmark og Sverige, men bringer inspirationer fra deres respektive oplevelser og kendskab, fra bl.a bulgarske, ungarske, indiske og finske folketraditioner.
Denne brede ekspertise leveret af nogle af de mest interessante unge talenter inden for traditionsmusikken giver uden sammenligning en af nordens stærkeste live oplevelser.

Stundom (DK)
Stundom er lyden af ny nordisk folkemusik: Med en kærlighed til akustiske instrumenter inviterer trioen ind i deres eventyrlige lydunivers inspireret af filmmusik, kammermusik og traditionel nordisk folkemusik. Emma Elmøe, Julian Svejgaard og Villads Hoffmann deler en helt særlig kemi, og når de er sammen på scenen, udfolder der sig fortællinger og stemninger, som får tiden til at stå stille.

Historien begynder allerede, da Emma og Villads er børn: I et violinværksted i Vanløse får Emma sin første violin af Villads’ far, og som Emma og Villads vokser op få huse fra hinanden, opdager de en fælles kærlighed til folkemusikken. I 2018 går de sammen med pianisten Julian for at indspille deres debutalbum Vandkanten. Siden da har trioen været uadskillelige.

I september 2021 udkom Stundoms andet studiealbum “må jeg holde din hånd?” som blev kaldt “et lille mesterværk” i Gaffa. Musikken handler om at turde tage springet ud i livet med åbne øjne og er både en hyldest til alle de stunder, trioen så inderligt har savnet under et års isolation og den eftertænksomhed, som er vokset ud af en brydningstid.