21.10.2023
Kl 20:00
Dørene åbner kl 19:00
Pris: 200 kr. (Inkl. gebyr)

Vilma

Med femstjernet anmeldelser fra GAFFA af sit debutalbum, liveoptræden på SPOT Festival samt rosende ord fra Politiken i bagagen, kommer VILMA til Hotel Cecil med sin nærværende popmusik. 

Bag kunstnernavnet VILMA finder man Marie Vilsbøll – en 26-årig sanger, sangskriver og producer med benene solidt plantet i den jyske muld. VILMA laver dansksproget, nærværende popmusik med håbet om at give lytteren en forudsætning for at bearbejde noget inderligt. Med afsæt i kærligheden til sin opvækst i det vestjyske favner VILMA både magien, det simple og det komplekse i at være et meget følsomt menneske. Hun opfordrer alle til at droppe den ironiske afstand til egne og andres følelser, når de faktisk fortæller noget, der er vigtigt for dem. Noget, musikeren selv har haft svært ved gennem store dele af sit liv. Måske fordi, der særligt i provinsen ikke er tradition for at tale højt om sine følelser.

I april udgav hun sit debutalbum Kærlighedserklæringer, som består af ærlige fortællinger med udgangspunkt i VILMAs nærmeste relationer og emner, som hun har haft brug for at tale med hver enkelt relation om. Relationer, der strækker over alt fra venner og familie til sig selv og sin hjemstavn. Samtalerne har resulteret i, at VILMA har fundet mere ro i relationerne.

– Der er ikke længere noget usagt, og vi ved, hvordan vi hver især har det. Vigtigst af alt er vi bevidste om den kærlighed, vi har til hinanden, fortæller VILMA.

Det seneste år har VILMA markeret sig som en ny lovende liveartist på den danske på den danske musikscene – bl.a. som support for Mads Langer, Carl Emil Petersen, Signe Svendsen og Annika Aakjær. Hun har sågar været med Signe Svendsen på tour som en integreret del af musikerens band. Navne som Benjamin Hav, Teitur og Jonah Blacksmith har sendt anerkendende ord VILMAs vej og delt de små covers, hun lavede af deres sange under sit kreative tiltag, karantænecovers.