Arrangementet er afholdt

Yael Naïm (FR)

Født i Frankrig af tunesiske forældre, vokset op i Israel, et hit i både USA og Europa; singer-songwriteren Yael Naïm har over to årtier markeret sig som en uforfalsket, interkontinental folkstjerne, og den 12. maj 2021 kommer den prisbelønnede sangerinde til Hotel Cecil i København med sin livsbekræftende folk.

Om hun synger på fransk, hebraisk eller engelsk, er der altid noget dragende over den 41-årige Yael Naïm, som over fem soloalbummer har slået en fed streg under det faktum, at hun først og fremmest er en verdensborger. Hendes lyd trækker på alt fra jazzen fra fødebyen Paris, den traditionsrige musik fra de jødiske aner og en rytmik, der er hentet ind fra det sydligste USA. Det autentiske mix får selskab af Yael Naïms sukrererede stemme og indbydende lo-fi-arrangementer, som gør hende til en lille stor indiefolk-stjerne.

Yael Naïm har nydt en af de mere atypiske ruter mod mainstream, kommerciel anerkendelse. I 2001 musicaldebutterede hun i den populære franske forestilling ‘Les Dix Commandements’, og samme år udgav hun ‘In A Mans Womb’, der dog gik mere eller mindre under radaren. Det var først seks år senere, med den selvbetitlede albumopfølger, at hun fløj ind fra siden og direkte ind på den amerikanske hitliste som den højestrangerede israelske solist nogensinde med Billboard-top-10-singlen ‘New Soul’. Nummeret blev hjulpet godt på vej, da Apple-stifteren Steve Jobs personligt udpegede nummeret i en MacBook-reklame.

Det efterfølgende årti er Yael Naïm blevet en stor fransk stjerne, og det blev kun konsolideret yderligere i kølvandet på terrorangrebene i Paris i 2015, hvor Naïm leverede en uforglemmelig præstation ved den efterfølgende mindehøjtidelighed foran Les Invalides. Hendes koncerter og musik skal på samme måde beskrives som livsbekræftende oplevelser, der hylder frihed, diversitet og livet selv. Samme år som angrebene udgav hun sit seneste album, ‘Closer’, for hvilket hun i 2016 blev hyldet som ‘årets kvindelige kunstner’ ved Les Victoires de la Musique, den franske Grammy.