Arrangementet er afholdt

Ydegirl

Support: Angel Wei

Ydegirl drager dig ind i sit formskiftende univers af R&B og swamp pop med nordisk klang, når hun giver koncert på Hotel Cecil den 7. april. 
 
Ydegirl er aliasset for den danske producer og sangskriver Andrea Novel. Navnet kommer fra en 2000 år gammel teenager fundet i en mose i byen Yde i 1897. Moseteenageren blev beundringssværdigt godt bevaret takket være det høje indhold af garvesyre i mosen.

Gennem musikken sammenflettes fortidens og den nulevende Ydegirls skæbner i et særegent univers af swamp pop, r&b elementer og nordisk kammermusik. Klassiske instrumenter som klarinet, fløjte og violin spiller side om side med trommer, el guitar og synthesizere, og i midten af det hele svæver Ydegirls dragende stemme, der synger om følelser fra fortid, fremtid og nutid, om at være i limbo og om splittede tanker i unikke, soniske arrangementer.

Ydegirl udgav sin roste debut EP “notes19” i 2019, en samling af smukke og særlige sange, der fremstår som en form for dagbog. Hun har netop udgivet sit debutalbum via Escho, der også modtog stor ros fra internationale anmeldere, der var blevet opslugt af Ydegirls hypnotiserende musikalske univers, som du nu kan opleve på Hotel Cecil til april.