11.11.2022
Kl 20:00
Dørene åbner kl 19:00
Pris: 225 kr. (Inkl. gebyr)

Rikke Thomsen

Fortællinger på Sønderjysk om drømme, svigt og udlængsel møder uimodståelig folk, når Rikke Thomsen spiller koncert på Hotel Cecil i København den 11/11.

Den sønderjyske sangsskriver Rikke Thomsen kommer til Hotel Cecil med sangene fra albummet “Opland”, og hun får stærk opbakning fra sit yderst velspillende band bestående af bassist Peter Parmo Overby, Andreas Bek Mortensen på tangenter og trommeslager Lasse Bruun.

Med sig har Rikke også sangene fra ‘Opland’, hvor hun (på klingende sønderjysk) inviterer ind i den verden, hun er opvokset i: Velkommen til Blans i Sønderjylland og til en humoristisk og dybt alvorlig fortælling om en opvækst med store drømme, svigt, venskab, udlængsel, afsavn og musik.

Med et glimt i øjet, ærlighed og nærvær, svøbes sangene ind i en glasklar 80’er æstetik, med tydelige referencer til Rikkes musikalske helte og inspirationskilder, samt den folktradition Rikke også tilhører.

Hendes sønderjyske tekster og finurlige, underspillede historiefortælling får naturligvis sin plads i centrum. Med sit band i ryggen, vil det give hende frit spil til yderligere at vise sit håndværk som guitarist. I vil på denne band-tour derfor opleve hende både med den velkendte westernguitar og hendes arsenal af el-guitarer.

Efter udgivelsen af debut-EP’en “Omve’n Hjemve” modtog 28-årige Rikke Thomsen Modersmål Prisen 2019 for sin indsats for den sønderjyske dialekt – tilmed som den yngste modtager nogensinde. I 2021 blev Rikke nomineret til Årets Nye Danske Navn ved GAFFA Prisen og med single-udgivelserne fra “Opland” har hun opnået flot airplay på både DRP4 og DRP5.